Beyoğlu’nda “Poşulu” Eylem

Beyoğlu’nda üniversitesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül’e 11 yıl 3 ay hapis cezası verilmesini protesto eden bir grup, poşu takarak yürüyüş yaptı.

Özel Yetkili İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince bugün verilen karar doğrultusunda Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Fakültesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül, “terör örgütü PKK’ya yardım etmek”, “patlayıcı madde bulundurmak” ve “mala zarar vermek” suçlardan toplam 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Akşam saatlerinde kararı protesto eden bir grup sivil toplum örgütü üyesi yaklaşık 200 kişilik eylemci, sosyal paylaşım sitelerinde randevulaşarak Taksim Meydanı’nda bir araya geldi. Cihan Kırmızıgül’ün babası Vahap Kırmızıgül ile kardeşi Serhat Kırmızıgül’ün de katıldığı eylemde, Uğur Mumcu’nun oğlu gazeteci Özgür Mumcu, Oda TV davası sanıklarından Ahmet Şık da yer aldı. Bazı eylemcilerin poşu taktığı protesto yürüyüşünde ellerinde taşıdıkları “Cihan Kırmızıgül’e özgürlük” yazılı pankartı taşıyan grup, Taksim Meydanı’ndan Galatasaray Lisesi’ne kadar devam eden eylemde, sık sık hükümet aleyhtarı sloganlar attı.

Grup, Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Karlı’nın yaptığı basın açıklaması ile eylemlerine son verdi. Grup, akşam 20.00 sıralarında olaysız şekilde dağıldı .
Kaynak: İHA