Başkan Çakır Yılın Belediye Başkanı Seçildi

Özelkalem Dergisi’nin ‘Güzel Bir Türkiye’ hayali ile hayata geçirdiği Özelkalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri, düzenlenen muhteşem bir törenle sahiplerini buldu.

Bu yıl 4’sü düzenlenen törende Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Katılımcı Yönetim Dalında yılın il belediye başkanı ödülüne layık görüldü.

Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen törene Belediye Başkanı Yüksel Çakır’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Sami Mollaoğulları, Seyfullah Kaban’da katıldı.

Başkan Çakır Katılımcı Yönetim Dalında yılın il belediye başkanı ödülünü Jüri Üyesi Prof. Dr. Mete Tapan’ın elinden aldı. Türkiye’nin dört bir yanından valilerin, belediye başkanlarının kendi kentleri için hayata geçirdikleri çok özel projeler, Türkiye’nin en uzman jürisi tarafından değerlendirildi. Projeler, toplam 9 kategori ve 6 kulvarda yarıştı. Projeleri titizlikle ve ödül kriterlerine sadık kalarak değerlendiren jüri, yoğun mesailer sonrasında karara vardı. Seçimlerinde ödülün hedeflerinden ve amacından asla ödün vermeyen jüri, bu yıl verilmesi planlanan 54 ödülden sadece 26’sı için ödüle lâyık proje belirledi. Erzincan Belediyesi’nin “Birlikte Yönetelim” adlı projesi de bu ödüllerden birini almaya hak kazandı .
Kaynak: İHA