Anneler Günü'nde Yeni Trend

Anneler Günü için anneye hediye olarak tencere-tava almak güncelliğini korumaya devam etse de, kendisini şımartacak ve özel hissettirecek sağlık ve keyif dolu hediyeler vermek de artık yeni trend oldu.

Anneler Günü yaklaşırken, bu özel gün tıpkı diğer özel günler gibi ekonomiyi de oldukça canlandıran özel zamanlar arasında. Anneye tencere-tava almak güncelliğini korusa da, kendisini şımartacak ve özel hissettirecek sağlık ve keyif dolu hediyeler almak da artık yeni trend oldu. 15-20 sene önce anneye beyaz ya da elektronik eşya, mutfak eşyası, terlik ya da çiçek alınırken, annelere özel bir deneyim, gençlik, güzellik ya da sağlık sunacak hediyeler vermek yeni trend haline geldi.

ANNELERE SAĞLIK VE GÜZELLİK HEDİYESİ

Annelere kendini her zaman iyi, güzel ve sağlıklı hissettirecek ve gençler tarafından da ilgi gösterilen hediyeler hakkında bilgi veren Op.Dr. Orhan Murat Özdemir, oldukça ilgi gösterilen hediyeler arasında olan Gençlik Aşısı'nı işaret etti. Özdemir, "Anneler Günü dönemlerinde IAL Gençlik Aşısı uygulamasına talep oldukça artıyor. Anneleri cezbeden adı, hem izsiz, risksiz, basit ve sosyal hayattan geri kalınmayacak kısa bir uygulama olması Gençlik Aşısı'nın güzelleştiren hediye olarak tercih edilmesini sağlıyor" diye konuştu.

Anneler Günü dolayısıyla, çocukların anneleri için seçtikleri hediyeler arasında fitness aletleri de yer alırken, Anneler Günü için bir kampanya düzenleyen Fitness cihazları markası Life Fitness ise, annesine F1 Smart koşu bandı hediye edeceklere, Sports International şubelerinde fitness yapabilecekleri, personel trainer’dan özel derslerin, baş başa yemek programının ve anneler gününe özel stüdyo derslerinin olduğu bir tüm günlük bir program hediye ediyor.

Essporto Health and Fitness Club'tan Edip Aytek de, sağlık konusunun anne için en değerli hediye olduğu görüşünde. Aytek, annesiyle uzun bir ömür beraber olmak isteyenlerin onun sağlığına yatırım yaptığını belirterek, "Gerek spa hizmetlerinin gerekse fitness club üyeliğinin annelere hediye amaçlı verilmesi her sene ciddi biçimde artıyor" dedi.

Anneler Günü için, 'Benim Annem Güzel Annem' diyenlerse, cilt bakımı ve masajı bir arada sunan bu güne özel oluşturulmuş paketleri tercih ediyor. M-Onep Nişantaşı Kliniği’nden Dermatolog Dr. Öykü Maraşoğlu, anneliğin başlı başına zor ve yıpratıcı bir meslek olduğunu ifade ederek, içeriğinde dilendirici, yenileyici ve stresten arındırıcı bitkisel ürünler ve serumlardan oluşan, masaj eşliğinde yapılan özel anne bakımlarına ilginin büyük olduğunu söylüyor.

Sağlık adına verilen hediyelerde son yenilik ise yenebilir çiçekler. Hem çiçek hem çikolata yerine geçen, çiçek sepeti biçiminde düzenlenmiş meyveler, yoğunluktan hediye seçemeyenlerin de verdiği hediyenin mutlak surette kullanılmasını isteyenlerin de gözdesi. Adrese teslim çalışan birçok yenilebilir meyve-çiçek firması anneler günü yoğun siparişleri için stoklarını şimdiden hazırlamış durumda .
Kaynak: İHA