Agc, Toki Konutlarının Yapımına Başlandı

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti (AGC) öncülüğünde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapılacak olan konutların yapımına başlanıldı.

Agc, Toki Konutlarının Yapımına Başlandı
Adıyaman Esentepe mevkiinde yapımına başlanılan konutların ilk kazması törenle vuruldu. Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekilleri Ahmet Aydın, Mehmet Erdoğan, Mehmet Metiner, AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Halil Fırat, Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu başkanları ve gazeteciler ile vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya, görevi devraldıkları günden itibaren sosyal cemiyetçilik anlayışı ile hareket ettiklerini belirterek, bu projeye imza attıklarını ifade etti.

Dişkaya, “En büyük projemiz olan TOKİ konutlarını faaliyete geçirebilmek bizim için büyük onurdur. Eski TBMM idare Amiri Hüsrev Kutlu ve Deftardar Şefik Tongal ve milletvekillerimizin üstün gayretleri sonucu bu projeyi başarabildik. Ankara’daki bürokratik engelleri zorla açarak, 160 ailemizi ev sahibi yapmayı hedefledik ve hedefimizi başardık. Bugün bunun mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. TOKİ konutlarında emeği geçen tüm değerli arkadaşlarımıza ayrı, ayrı teşekkür eder ayrıca şükranlarımı sunarım” dedi.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, talepler doğrultusunda konutların bitiminden sonra bu bölgeye sosyal donatı alanlarının yapılabileceğini söyledi.

Milletvekili Mehmet Erdoğan, Adıyaman’a kazandırılan bu konutların hayırlı olması dileklerinde bulunurken, Mehmet Metiner ise TOKİ konutlarının yanına cami yapılması için girişim başlatacaklarını ifade etti.

AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın da projenin başlangıcı ile bitimi arasında eski ve yeni vekillerin gayretiyle bu projenin hayata geçirildiğini ve bunu hayata geçirmekten dolayı mutlu olduklarını aktardı. Vali Ramazan Sodan ise, konutların dışında küçük bazı sıkıntıların var olduğunu ve bu sıkıntıları gidermek için çalışacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılarak, inşaat çalışmaları başlatıldı .
Kaynak: İHA