2.engelliler Spor Şöleni

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alpaslan, "Biz sizlerde hiçbir özür görmüyor, biz asıl özrün millet iradesi üzerine konulan ipotekte olduğuna inanıyoruz.Biz asıl engelin milli egemenlik üzerine kurulan engeller ve vesayet olduğuna inanıyoruz" dedi.

AK Parti Ankara İl Başkanlığı'nın Dünya Engelliler Haftası kapsamında düzenlediği '2.Engelliler Spor Şöleni' Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcılarından Abdülkadir Aksu, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alpaslan, AK Parti Ankara milletvekilleri katıldı.

Programda, engelli grupların müzik ve spor gösterileri yer aldı. Şölende konuşan AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alpaslan, engellilere onlarda hiçbir özür görmediklerini, asıl özrün millet iradesi üzerine konulan ipotekte olduğuna inandıklarını belirtti.

Alpaslan, "Biz asıl engelin milli egemenlik üzerine kurulan engeller ve vesayet olduğuna inanıyoruz" dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, engelli vatandaşlar için düzenlenen bu tür etkinliklerin hayati derecede önem arz ettiğini belirterek, "Biz, AK Partimiz toplumun tüm kesimlerine olduğu gibi, engelli kardeşlerimizin umudu ve en büyük destekçisi olmuştur. Bundan sonra da olmaya devam edecektir. AK Parti sosyal hayatın her alanını bütün vatandaşlarımızın hizmetine sunan bir ilke yönetimini ve bir belediyecilik yönetimini son 10 yıldır inşa etmenin gayreti içindedir. Partimiz, devleti halka hizmet aracı olarak görmektedir. Hiç kimseye bedensel ve zihinsel özürleri nedeniyle ayrımcılık yapılmasına izin vermiyoruz. Bugün engellilere yönelik özel eğitim imkanları artırılmış, iş kurma kredileri sağlanmakta, kamuda istihdamları artırılmaktadır. Sporun tüm dallarında binlerce engelli kardeşimiz desteklenmektedir. Değerli engelli kardeşlerim, sizler bu ülkenin tüm vatandaşları gibi birinci sınıf vatandaşısınız" şeklinde konuştu.

Törende Semra isimli görme engelli bir vatandaşın şiir okuması ve izleyenlerden dinlerken gözlerini kapatmasını rica etmesi salondakileri duygulandırdı. Şölene engelli vatandaşların mehter takımı gösterisi damgasını vurdu. Şölenin sonunda engellilere tekerlekli sandalye hediye edildi .
Kaynak: İHA