Van’da Türk Halk Müziği Konseri

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından organize edilen konserde sahne alan TRT sanatçıları, depremzede Vanlıları doyasıya eğlendirdiler.

Van’da Türk Halk Müziği Konseri
YYÜ tarafından organize edilen konserde , TRT Türk Halk Müziği’nin seçkin sanatçılarından Emel Taşçıoğlu , Gülşen Kutlu ve Nursaç Doğanışık sahne aldı . Bir düğün salonunda ücretsiz verilen konser , 3 sanatçının birlikte seslendirdiği türkülerle başladı .

Ardından Gülşen Kutlu , Nursaç Doğanışık ve Emel Taşcıoğlu bir birinden güzel türküler seslendirdiler . Konserin son bölümünde ise sanatçılar Van türkülerini seslendirdi . Sanatçılar , vatandaşlarla halay çekerek konseri tamamladı .

Emel Taşçıoğlu , deprem sonrası Van’a çok gelmek istediklerini ifade ederek , “Üniversitenin daveti üzerine sizlerle bir araya geldik . Bundan da çok mutluyuz . Umarız iyi eğlenmişsiniz’’ dedi .

Konserin sonunda ise sanatçılara ve saz ekibine birer plaket takdim edildi . Konsere , YYÜ Rektörü Prof . Dr . Peyami Battal , Van Ticaret ve Sanayi Odası ( VATSO ) Başkanı Mirza Nadiroğlu , rektör yardımcıları , öğretim üyeler , öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı .

Kaynak: İHA