Van Belediyesi Meclis Toplantısı

Van Belediye Meclisi’nin mayıs ayı toplantısı Belediye Başkanı Bekir Kaya başkanlığında yapılırken, İller Bankası Genel Müdürü Ahmet Candan ve Van Vali Yardımcısı Ata Uslu da katıldı.

Van Belediyesi Meclis Toplantısı
Meclis toplantısının üçüncü oturumunda konuşan Bekir Kaya, toplantıya katılan Candan ve Uslu’ya teşekkür etti. Kentin içme suyu şebekesi için Van Belediyesi, AFAD ve İller Bankası tarafından yapılan projenin devir teslimini yaptıklarını aktaran Kaya, projenin 15 milyon TL bütçe ile yapılacağını belirtti.

Kaya, yaptıkları çalışmalardan dolayı AFAD ve İller Bankası yetkililerine teşekkür etti.

Kaya’nın ardından bir konuşma yapan İller Bankası Genel Müdürü Ahmet Candan, Van’a geliş amaçlarının içme suyu ile ilgili yapılan ihalenin yer teslimi ve ziyaretler olduğunu belirterek, Van’ın çok büyük bir afet yaşadığını, bundan dolayı geçmiş olsun ziyaretlerinde bulunduklarını aktardı. Toplantıya gelmeden önce birçok yerde ziyarette bulunduklarını söyleyen Candan, Van’da yapılan çalışmaların ve yatırımların gurur verici olduğunu ifade etti.

Candan, “Sayın belediye başkanımızla birçok kez görüşmelerde bulunduk. Belediye hizmet binası projeniz var ve bununla ilgileniyoruz. Bir diğer projemiz ise Rus Pazarı denilen yerde yeniden yapılandırma, kentsel dönüşüm gibi bir çalışmamız olacak. Burada yapacağımız çalışmalarda belli alanlarda mühendis alımlarımız olacak ve biz bunu yerelden kazanmaya çalışacağız” dedi.

‘Taş üstüne taş koyan ellerin yanındayız’ sloganıyla Van’ın yanında olacaklarını aktaran Candan, Van Belediyesi Meclis Toplantısı’na katılmaktan mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

Van Vali Yardımcısı Ata Uslu ise, yaşanan depremin ardından yerel yönetimler ve birçok kurumu yeniden yapılandırmaya gittiklerini söyleyerek, “Yaşanan afet sonrası kent genelinde alt yapı, üst yapı ve barınma alanlarında çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Gördüğünüz gibi bugünde kentte ortaklaşa yapacağımız içme suyu projesini gerçekleştireceğiz. İnanıyorum ki; Van’ın yarını bugünden daha güzel olacak. Can kayıpları için çok üzülüyoruz, ama depremi kentimiz için bir fırsata çevrilebiliriz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplantı meclis gündemi ile devam etti .
Kaynak: İHA