''Üniversiteler arası ses''

Harran Üniversitesi öğrencileri, ''Üniversiteler arası ses'' yarışmasında uzun hava dalında birinci oldu.

HRÜ Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Eskişehir'de düzenlenen yarışmaya üniversitenin çeşitli bölümlerinden öğrenciler katıldı.

HRÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü yüksek lisans öğrencisi Bilal Çelik, seslendirdiği ''Abdo'nun Mezarını Kayadan Oyun'' isimli uzun hava ile birinci oldu.

Yarışmaya şef Atik Sahil yönetiminde katılan öğrenciler ise koro dalında dördüncü oldu.

-Yılın ilk mahsulü arpa satıldı

Şanlıurfa Ticaret Borsası'nda yılın ilk mahsulü arpa, 64 kuruştan alıcı buldu.

ŞTB'den yapılan açıklamaya göre, 2012 yılının ilk mahsulü arpa, yaklaşık 60 firmanın katıldığı ihaleyle satışa sunuldu. Harran'a bağlı Koyunluca köyünden Mehmet Çakır tarafından üretilen arpa Mehmet Ökten'e satıldı.

ŞTB Meclis Başkanı Mehmet Emin Aydın, ilk arpa üreticisi Mehmet Çakır'ı kutlayarak altınla ödüllendirdi.

Aydın, ketteki ekili alanlarda yüksek verim beklediklerini belirterek, çiftçileri, süneyle mücadele konusunda dikkatli olmaları konusunda uyardı.

ŞANLIURFA - Şanlıurfa ve Siverek ilçesinde toplam 65 engelli, bir günlük de olsa temsili askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.

Genelkurmay Başkanlığı'nca ''Engelliler Haftası'' etkinlikleri kapsamında icra edilen temsili askerlik uygulaması kapsamında Şanlıurfa'da 18 engelli, geldikleri 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı nizamiyesinde davul zurna eşliğinde ve karanfillerle karşılandı.

Burada kayıt işlemleri yapıldıktan sonra asker tıraşı olan engelliler ardından askeri üniformalarını giyip, ant içme törenine katıldı.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, burada yaptığı konuşmada, temsili askerlik töreninin anlamlı olduğunu belirtti.

''Bu kardeşlerimiz Urfa'nın gururudur. Bu kardeşlerimiz Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Yemen'de yatanların gururudur. Onların ruhlarını şad etmiştir'' diyen Güvenç, bu toprakların ''dün olduğu gibi bugün de boş olmadığının bilinmesi gerektiğini'' ifade etti.

20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Veli Tarakcı da engelli vatandaşların sağlık nedenlerinden dolayı zorunlu askerlik hizmetini yapamadıklarını hatırlattı.

Temsili askerlik heyecanını engellilerle birlikte yaşadıklarını anlatan Tarakcı, ''Zorunlu sağlık nedenlerinden dolayı ifa edemediğiniz askerlik mükellefiyetini, askerlik uygulaması şeklinde yapma heves ve arzunuz, bu kutsal görevi sizlerle birlikte icra etmek, bizleri 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı ailesi olarak hem onurlandırmış hem de çok memnun etmiştir'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından ant içen engelliler adına Mehmet Akif Karaevli, yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı.

Tören sonunda aileler 1 günlük de olsa askerlik heyecanını yaşayan çocuklarıyla buluşup, heyecanına ortak oldu. Bu esnada engelli yakınlarının duygulu anlar yaşadığı görüldü.

Vali Güvenç ve 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Tarakcı, törenin ardından askerlere karanfil dağıtıp, ailelerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törene, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Mutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ile davetliler katıldı.

-Siverek'teki tören

Siverek'te 107. Topçu Alay Komutanlığı'nda da 47 engelli de bir günlüğüne temsili askerlik yaptı.

Tören alanına aileleriyle gelen engelliler, burada askerler tarafından karşılandı. Kayıt işlemlerinin ardından üniformalarını giyen engelliler için ant içme töreni düzenlendi.

Burada bir konuşma yapan 107. Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Uçarı, ''Mehmetçik, dürüstlüğün, fedakarlığın vatan ve millet sevgisinin hoşgörü ve temizliğin simgesel adıdır'' dedi.

Askerlik hizmetini, sağlıklı her Türk vatandaşının büyük bir gururla yerine getirdiğini ifade eden Uçarı, engellilerin de yılda bir kez düzenlenen temsili törenle bu heyecanı yaşama imkanı bulduğunu dile getirdi.

Törene, Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu, Belediye Başkanı Ali Murat Bucak ile daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA