Tansiyon Ölçüm Aracına Yoğun İlgi
Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği tarafından yola çıkarılan TIR, Edirne'de vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Sabah saatlerinden itibaren çalışmalara başlayan görevlilere çok sayıda vatandaş başvuruda bulundu. Sağlık ekipleri tarafından tansiyonu ölçülen vatandaşlara, hipertansiyon ve etkilileri konusunda bilgiler verildi.
Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oktay Karatan, projenin 19. il olan Edirne'de devam ettiğini belirtti.
Karatan, "Proje kapsamında Türkiye'nin bütün illerini ziyaret edip tansiyonlarını ölçeceğiz. Aynı zamanda halkımızı kan basıncı yüksekliği hakkında bilgilendirmek ve onlara alacakları önlemleri ve yapacakları işleri bilgilendirmek istiyoruz. Bugüne kadar bunun da yararını gördük." dedi.
