Obama'dan Eşcinsel Evliliğine Onay

ABD Başkanı Barack Obama, eşcinsel evliliğine destek verdiğini belirten ilk açıklamasını dün yaptı.

Dün Amerikan ABC kanalına röportaj veren ABD Başkanı Obama , ABD ' de çok tartışılan konulardan biri olan eşcinsel evliliğine destek vererek , " Eşcinsel evlilikleri konusunda önceden biraz çekincem vardı çünkü sadece birlikteliklerinin tanınmasının yeterli olacağını düşünüyordum . ' Evlilik ' kelimesinin pek çok kişi için çok güçlü gelenekleri , dini inançları ve benzerlerini uyaran bir şey olmasına hassasiyet gösteriyordum . Yıllar içerisinde çevremden ve pek çok diğer çevreden eşcinsellerle konuştum . Şimdi biradım ileri giderek eşcinsel çiftlerin evlenebilmesi gerektiğini onaylamak benim için önemli " dedi .

İlk defa eşcinsel evliliğini desteklediğini belirten Obama , ülke çapında kanun değişikliğine gidilmesi gerektiğini söylemedi . Obama , bu konuyu her eyaletin kendi kararına bıraktı .

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve diğer kabine üyelerinin eşcinsel evliliği konusuna desteklerini açıklamalarının ardından Obama ' nın üzerinde de bir baskı oluşmuştu . Obama , daha önce de eşcinsellerin cinsel kimliklerini gizlemeden Amerikan ordusunda görev yapmasını yasaklayan " Sorma , Söyleme " düzenlemesini kaldırmıştı .
Kaynak: İHA