NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç:

Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz (USET) Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen ‘Gastronomi Şenliği’ görkemli geçti.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç:
Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu bahçesinde gerçekleştirilen şenliğe; Üniversite Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Pekacar, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Koçak, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Erdoğan Çiçek, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın, üniversite akademik ve idari personeli ile öğrencilerin yanı sıra, sektör temsilcileri, lise yöneticileri ile öğrencileri katıldı.

Şenlikte konuşma yapan Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, “Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulunu nasıl yapılandırabiliriz diye masa yatırdığımızda, Nevşehir’in Kapadokya’nın merkezi, doğal ve kültürel yapısıyla dünyada eşi ve benzeri olmayan bir yer olduğunu göz önüne alarak buraya turizmle ilgili turizm işletmeciliği, animasyon, aşçılık, bağcılık ve şarapçılık gibi turizm sektörüne hizmet edebilecek bölümlerin açılmasını gerektiğine karar verdik. Bunu da YÖK’e gönderdik ve YÖK tarafından onaylandı. Programlarımızı da öğretim üyesi arkadaşlarımızı istihdam ettikten sonra ardı ardına açmaya başladık. Şimdi burada Gastronomi Şenliğini görünce iyi bir karar aldığımızı görüyorum ve seviniyorum. Bu duruma gelmek o zamanlar belki bir hayaldi. Ama bugün bu bir gerçeğe dönüştü. Bizim çok büyük hayallerimiz var ve bunları birer birer gerçekleştiriyoruz. Gerek Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu olarak, gerek Nevşehir Üniversitesi olarak, gerekse de bu yörenin yemeklerini dünyaya tanıtmak gibi hayallerimiz var. Bu hayalimizi de gerek özel sektörle, gerek diğer sektörlerle işbirliği içerisinde gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi.

Rektör ve beraberindekiler daha sonra Gastronomi Şenliğine katılan okulların ve sektörlerin açtıkları stantları gezdi.

Turizm Animasyon Programı öğrencilerin hazırladıkları ‘Zombi’ gösterisinin büyük ilgi gördüğü şenlik, katılımcıların müzik eşliğinde oynayarak stres atmalarıyla son buldu .
Kaynak: İHA