Laleli Gençlik Merkezi'nin Temeli Atıldı

Manisa Belediyesi tarafından Laleli Mahallesi’nde bulunan eski Çevreciler Lokali’nin yerinde yapılacak olan Laleli Gençlik Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Laleli Gençlik Merkezi'nin Temeli Atıldı
Törene Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Vali Yardımcısı Yüksel Ayhan, CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Pabuççuoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Temel atma töreni öncesi Gençlik Merkezi, CBÜ BESYO, Şehir Tiyatrosu ve Belediye Konservatuarı öğrencileri birer gösteri yaptı.

Yaklaşık 3 yıldır Manisa’ya hizmet etmek için çaba sarf ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Projelerimizde elimizden geldiği kadar kentimizin ihtiyaçlarını dikkate alıp, gereksiz yatırımlar yerine, bu kentte yaşayan her kesime fayda sağlayacak yatırımlara önem veriyoruz. Çalışmalarımızda gençlerimizi ve çocuklarımızı dikkate alarak, aslında geleceğe yatırım yapıyoruz. Bildiğiniz üzere geride bıraktığımız üç yılda üç çocuk merkezi yaparak, çocuklarımızın modern şartlarda eğitim görmeleri için onlara hediye ettik. İki çocuk merkezi daha yapmak için çalışmalarımızı tamamladık, inşallah bu yaz onlarında yapımına başlıyoruz. Bunun yanı sıra çocuklarımızı mahalle aralarında, yollardan kurtararak onların güvenli ortamlarda oyun oynayabilmeleri için her mahallemize yeni oyun grupları yaptık. Buradan bir müjde daha vermek istiyorum, yakın zamanda inşallah Ulupark içindeki oyun parkını da tamamen yenileyerek çocuklarımıza armağan edeceğiz” diye konuştu.

GENÇLİK MERKEZİ’NDE 1200 KURSİYERE EĞİTİM VERDİK
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi artık ümitlerinin gençlikte olduğunu kaydeden Başkan Ergün, “Gençler, bu ülkenin geleceğine yön verecek ve ülkemizi bulunduğu durumdan daha iyi duruma getirmek için çaba sarf edecek nesil oluşturmaktadır. Ülkemizin bekası için son derece önemli olan gençlerimizin eğitim ve öğretimlerini daha iyi şartlarda yapmasını sağlamak, değişmez görevlerimiz arasındadır. Belediye olarak üç yılda gençlerimizin eğitim gördüğü okullarımıza her türlü desteği sağlayarak, ihtiyaçlarını gidermek için imkânlarımızı sonuna kadar kullandık. Kendi ekiplerimizle 27 okulun dış duvarını yeniledik, aydınlattık, okul bahçelerine 3 bin ton asfalt atımını sağladık, 47 okula da iç mekân oyun grubu bağışladık. Bunların yanı sıra, Manisa Belediyesi olarak gençlerimiz sadece okullarındaki eğitimleriyle yetinmesin diye, Belediye Gençlik Merkezi’nde 1200 öğrencimize çeşitli branşlarda kurs verilmesini sağladık. Gençlerimizin modern sanatlarda kendilerini geliştirebilmeleri için belediye konservatuarını kurarak, özellikle modern sanat dallarında eğitimlere başladık. Bu kapsamda, bölgemizdeki belediyeler içerisinde ilk olarak ses kayıt stüdyosunu oluşturduk. Tüm bunları, gençlerimiz kendilerini geliştirebilsin ve çağımızdaki değişime ayak uydurabilsin diye yaptık.

GENÇLERİN TALEPLERİNİ YERİNE GETİRDİK
Gençlerin daha rahat ortamlarda, daha gelişmiş dersliklerde eğitim alıp sosyalleşebilmesi için modern bir gençlik merkezi inşa ettiklerini ifade eden Başkan Ergün, “Laleli mahallesinin yıllardır bu yatırımı beklediğini biliyorum. Özellikle bu bölgedeki gençlerimizden ve ailelerden bizlere gelen istek ve talepler, bu projemizin hızlanmasına vesile oldu. Eminim Laleli Gençlik Merkezi gerek modern mimarisi, gerekse de açılacak modern kurslarla bölgede adından söz ettirecek, bulunduğu alana canlılık katarak gençlerin dinamizmini bu bölgeye taşıyacaktır. Biz geleceğe yatırım yapmaktan vazgeçmeyerek, her fırsatta geleceğimiz gençlerimiz için çalışacağız. Ancak bunları yaparken bizler bir beklenti içindeyiz. Bizler, bugünün gençleri yarının büyüklerinden iç ve dış düşmanlarımıza karşı bu aziz vatanı ne pahasına olursa olsun korumalarını istiyoruz. Bunun dışında elbette bir beklentimiz yok.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve binlerce şehidimizin emaneti ülkemizin bölünmezliğini devam ettirecek koruyacak, kollayacak nesiller yetişmesine bir nebze olsun katkımız olduysa bu bizim için en önemli kıvanç olacaktır” diye konuştu.

GENÇLİK MERKEZİ’NDE HER ŞEY VAR
Özellikle gençlerin ve kadınların yararlanacağı bu sosyal ve kültürel tesisi Manisa’ya kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Ergün, “Mülkiyeti Manisa Belediyesi’ne ait, 2 bin 980 metrekarelik alanda inşa edilecek toplam 3 bin 615 metrekarelik kapalı alanı bulunan yapıda; yönetim binası, dans salonu, spor salonu, sergi holleri ve sergi salonu, kafeteryası, 6 adet eğitim atölyesi, amfi tiyatro, seminer salonu, çok amaçlı salon, 3 adet çatı bahçesi, 24 adet müzik ve eğitim sınıfları ile 140 kişilik konferans salonu ve toplantı salonu yer alacak. 2 bin 15 metrekarelik açık alan da gençlerin sosyal aktiviteleri ve yeşil alan için ayrıldı” dedi.

Konuşmanın ardından Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu, dua etti. Ardından Başkan Ergün, Vali Yardımcısı Yüksel Ayhan ve protokol üyeleri ile birlikte temel atma töreni gerçekleştirdi. Başkan Ergün, nazar değmesin diye Adnan Menderes Spor Tesisleri Temel atma töreninde olduğu gibi bu törende temele Nazan boncuğu attı. Laleli Gençlik Merkezi 6,5 milyon TL’ye mal olacak. 2012’nin sonunda resmi açılışının yapılması bekleniyor .
Kaynak: İHA