Karayolu Trafik Haftası Kutlamaları

Karayolu Trafik Haftası nedeniyle Adıyaman’da düzenlenen etkinlikte, trafik konusunda başarılı olan görevlilere, yılın sürücüsüne ve trafik konusundaki yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Karayolu Trafik Haftası Kutlamaları
Adıyaman Polisevi’nde düzenlenen Karayolu Trafik Haftası etkinliklerine Vali Ramazan Sodan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Adıyaman Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Ahmet Taş, kurum ve kuruluş temsilcileriyle çok sayıda kişi katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, trafik kazalarının ülkemizin en önemli ve değişmez sorunları arasında yer aldığını belirterek, il genelinde yapılan trafik denetimleri hakkında bilgi verdi.

Bilici, MOBESE’nin faaliyete geçmesiyle birlikte yapılan sistematik uygulamalar sayesinde 2010 ile 2011 yılları karşılaştırıldığında kontrol edilen araç sayısında yüzde 20 artış yaşandığını kaydetti.

Bilici, “Adıyaman genelinde 2011 yılında 9 bin 10 yaya ve sürücüye eğitim verilmiştir. 2012 yılı sonu itibariyle toplam 15 bin kişiye eğitim verilmesi ve ilimizde bulunan 70 bin 849 kayıtlı aracın en az 2 defa denetlenmesi hedeflenmektedir” dedi.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, belediye olarak trafik yoğunluğu yaşanmaması için şehir genelinde ulaşım kolaylığı sağlamanın gayreti içersinde olduklarını vurgulayarak, yeni yolların açıldığını, cadde ve sokakların genişletildiğini. Hız kesici kasislerin monte edilerek, gerekli noktalara trafik işareti ve levhaların yerleştirildiğini ifade etti.

Vali Ramazan Sodan ise konuşmasında, trafik güvenliğinin geliştirilmesi için bileşenlerinde insan unsurunun trafik kurullarına uymaları gerektiğinin altını çizdi.

Vali Sodan, hızlı kentleşme, nüfus artışı, endüstrileşme, ticaret ve tarım konularında ki önemli sayılabilecek ilerlemeler, karayolu ulaşımının giderek daha hızlı, konforlu ve güvenli bir biçimde yürütülmesini zorunlu kıldığını söyledi.

Konuşmalar sonrasında emniyet ve jandarma trafik bölümlerinde görevlerini en iyi şekilde yapan görevlilere sertifikaları, trafik konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ve yılın en iyi sürücüsüne hediyeleri verildi.

Kaynak: İHA