Gaziantep Valisi Ata'nın Açıklaması

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan 'Sakatlar Haftası' etkinlikleri Gaziantep'te çelenk sunumuyla başladı.

Gaziantep'te Sanatlar Haftası kutlamaları Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törenle başladı.

Saygı duruşunun yapıldığı ve İstiklal Marşı'nın okunduğu törende dernekler çelenklerini Atatürk Anıtı'na bıraktı.

Altı Nokta Körler Derneği, Antepli Şahin Sağır ve Dilsizleri Koruma Derneği, Bedensel Engelliler Spor Kulübü ve Engelsiz Gaziantep Platformu, Engellilerin Topluma Uyum Derneği, Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği ile Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanlığı'nın çelenk sunumu yaptığı törene Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul da katıldı.

Daha sonra etkinlik kapsamında Gaziantep Valisi Erdal Ata ziyaret edildi.

Ata, ziyarette, dünya nüfusunun yüzde 13'nün özürlülerden oluştuğunun belirtildiğini ve geçmişte onların hiçbir hakkı olmadığını söyledi.

Günümüzde özürlülere bazı haklar verildiğini belirten Ata, şöyle konuştu:

''Öncelikle sakat maaşı bağlandı. Arkasından özürlülerin işe yerleştirilmesinde gerek kamuda gerekse özel sektörde kontenjanlar tanındı. Özürlülerin çalıştıkları yerlerde vergi kolaylığı getirildi.

Evde bakım hizmetleri sunuldu. Özürlü kendi kendine yetmeyecek olan vatandaşlarımız varsa onlara bakım ücreti verildi.

Baktığımız zaman güzel şeyler yapılıyor. Temennimiz daha da güzel şeyler yapılsın. Özürlü vatandaşlarımızın kimsenin yardımına ihtiyaçları kalmadan hayatlarını sürdürmesi bizim en büyük dileğimizdir. Dünyada yaşayan ve sağlam olan her insan bir gün özürlü olabilir. Onun için sağken sağlamken özürlülerin neler çektiğini ne türlü zorluklar yaşadığını bilip ona göre de onlara yardımcı olmak lazım, destek olmak lazım ve tedbir almak lazım.' '
Kaynak: AA