Ev Hanımları Projeyle Çiçek Yetiştiriciliğini Öğrenecek

Adana’nın Kozan ilçesinde, ev hanımlarının ekonomiye katkıda bulunmaları amacıyla İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Kozan Belediyesi işbirliği ile 'Her Kadın Bir Çiçektir Projesi' hazırlandı.

Ev Hanımları Projeyle Çiçek Yetiştiriciliğini Öğrenecek
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi Bülent Tanrıverdi, kurumun hazırladığı 'Her Kadın Bir Çiçektir' isimli SODES projesi için Belediye Başkanı Kazım Özgan’ı makamında ziyaret etti. Projenin amacının, ev kadınlarının gelir elde etmesi ve ev işleri dışında hobi tarzında başka işlerle uğraşmalarına imkan sağlamak olduğunu söyleyen Tanrıverdi, proje sayesinde, müstakil evlerin atıl durumdaki bahçeleri ve balkonlarının da çiçeklerle donatılarak güzel bir görüntü oluşturacağını kaydetti.

Bu konuda Sosyal Destek Programı'na başvuruda bulunacaklarını ifade eden Tanrıverdi, "Proje 1 yıl sürecek. Proje kapsamında 30 ev kadınına saksı ve kesme çiçek yetiştiriciliği konusunda eğitim vereceğiz. Kursiyerler, bitki bakımı yanı sıra pazarlama eğitimi de alacak. Uygulama eğitimleri belediyenin park ve bahçeler birimine ait serada yapılacak. Profesyonel çiçek üreten işletmelere teknik gezi de düzenleyeceğiz. Yaklaşık 20 çiçek çeşidinin üretimini düşündüğümüz projemizin kabul edilerek hayata geçmesi ile ev kadınlarımızın ürettiği çiçekleri gezici bir karavanda satışa çıkaracağız.” dedi.

Belediye Başkanı Kazım Özgan, projeye her türlü desteği vereceklerini belirterek, bu sayede dar gelirli ailelerin istihdamına yönelik çalışmalara da katkı sağlanacağını söyledi.