Emlakçılık Zorlaşıyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde emlakcılık kursun açıldı.

Emlakçılık Zorlaşıyor
Bodrum ilçe milli eğitim müdürlüğü halk eğitim merkezi ve Emlak Müşavirleri Derneği iş birliğince emlakçılık kursu açıldı. Emlakçılığın yaygın olduğu ve kaçak emlakçılığı önlemek için açılan kursa rağbet gittikçe çoğalıyor Yaklaşık 40 kişi emlakçı olmak için kurs görüyor.

TBMM de görüşülen Emlak yasası çıkmadan önce Emlakçı olmak isteyenlere son fırsat olarak kurs açıldı. Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğün ve Bodrum Emlak Müşavirleri Derneği arasında imzalanan protokol Eylül ayına kadar geçerli olacak. Kurs bittikten sonra emlak müşaviri olmak isteyenlerin sayısı 15 kişiyi geçerse kurs yeniden açılabilecek.

ÜNİVERSİTE MEZUNU OLMAYAN EMLAKÇI OLAMAYACAK

Emlak yasası TBMM bekliyor. Onaylanıp, yürürlüğe girdiğinde emlakçı olmak isteyenler çok zorlu bir süreçten geçecekler. Emlakçı olabilmek için 4 yıllık üniversite bitirmesi ve emlakçılığı geniş kapsamda bilmesi gerekiyor. Bu kursu Üniversite mezunu olmayıp emlakçılık yapanların görmesi gerekiyor. Kursu gören vatandaşlar ise daha sonra sınava tabii tutulacak.

Konuyla ilgili olarak kısa bir açıklama yapan Emlak Müşavirleri Dernek Başkanı Ömer yetkin emlak müşaviri olmak isteyenlerin bu kurslardan yararlanması gerektiğini belirterek “Türkiye Büyük Millet Meclisinde onay bekleyen yasanın yürürlüğe girdiği zaman kaçak emlakçı kalmayacak. Yasaya göre 4 yıllık Üniversite bitiren emlak müşaviri olacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk eğitim merkeziyle 1 yıllık Protokol imzaladık Eylül ayına kadar gecerli olacak protokolde kursiyer sayısı 15 kişinin üstündeyse Emlak Müşavirliği kursu yeniden açılacak. Eğer eylül ayından sonra kursiyer sayısı 15 kişinin altındaysa kurs açılmayacak. Biz bu kursu konularında uzman 6 eğitimci ile ders veriyoruz”dedi.

Kaynak: İHA