Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da, Danıştay’ın 144. kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılacak.

( 10.00)CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bitlis’te, partisinin il kongresine katılacak. (12.00)

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul'da, Silivri ve Metris cezaevlerinde incelemelerde bulunacak. Ergin ve Akdağ, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nda da brifing alacak. (14.00/17.00/18.30) Türkçe Treni yola çıkıyor. Ankara Garı’ndan hareket edecek olan tren, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından uğurlanacak. (09.00)Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer, Ankara'da, Turgut Özal Üniversitesi öğretim elemanları ve öğrencileri ile bir araya gelecek. (11.00)Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara'da, 2B ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapacak. (10.00) Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Coca Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent, İstanbul'da, Turquality 6. Vizyon Semineri’ne katılacak. (10.00)Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul Fındıkzade'de hastane ve Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde 'Kastamonu Günleri' etkinliğinin açılışlarına katılacak. (13.00/14.30) 28 Şubat soruşturması ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.Tunceli'nde şehit olan Uzman Onbaşı Uğur Saka'nın cenazesi, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde toprağa verilecek.Bursa’da yaşayan 85 yaşındaki Mümin Özer, yıllardır hasretini çektiği askerliğe başladı.

Engellilerle birlikte bir günlük askeri eğitime tabi tutuldu. (10.00)İslam İşbirliği Teşkilatı bakanları, Aşkabat'ta İslam dünyasındaki mültecilerin problemlerini ele alacak. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Pekin'de Çinli mevkidaşı Yang Jiechi ile görüşecek.
İstanbul'da, 11-13 Mayıs'ta yapılacak Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonu ile ilgili, Çırağan Sarayı'nda basın toplantısı düzenlenecek.İstanbul İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı yapılacak. Toplantıda, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 12 Mayıs Cumartesi günü oynanacak ve şampiyonun belli olacağı derbi maçıyla ilgili önlemler görüşülecek.Londra 2012 Olimpiyatları'nın ateşi Yunanistan'ın başkenti Atina'da yakılacak .