Biga'da Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonu Toplandı

Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Biga Kaymakamı Fatih Genel'in başkanlığında toplandı.

Genel, toplantıda yaptığı konuşmada, 1 Haziran ile 31 Ekim tarihleri arasında yangın tehlikesi nedeniyle ormanlara giriş ve çıkışların Valilik tarafından yasaklandığını söyledi.

Bu yılın Biga açısından yangınsız geçmesi dileğinde bulunan Genel, ''Bölgemizde ağaçlandırma mücadelesi yapmak çok zor bir çalışmadır. Çıkması muhtemel orman yangınlarının önlenmesinde, en az sürede ve en az zararla söndürülmesinde iş birliği içinde olunmalıdır. Yoksa, yüzlerce yıllık emek birkaç saat içinde yok olabilir'' dedi.

Biga Orman İşletme Müdür Vekili Mehmet Akkan'da, Balıkkaya mesire alanı dışında 1 Haziran tarihinden itibaren piknik ateşi yakılmasının yasak olduğunu bildirdi. 18 ile 50 yaş arası her vatandaşın yangın mükellefi olduğunu ifade eden Akkan, vatandaşlardan yangına karşı duyarlı olmalarını istedi.

Toplantıya, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Abdullah Cengiz, İlçe Emniyet Müdürü Beyhan Gündoğan, Sağlık Grup Başkanı Dr. Necmettin Sutaşır, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Murat Ceylan, Biga Müftüsü Eyüp Baldemir, Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Tül ve orman işletme müdürlüğü şefleri katıldı.

Kaynak: AA