Balya’da Engelli Kardeşlerden Şiir Kitabı

Balıkesir’in Balya ilçesine bağlı Danişment Köyü’nde ikamet eden yürüme engelli ikiz şairler Vediha ve Vecihe Çolak’ın anneler günü için yazmış oldukları şiir kitabı büyük ilgi gördü.

Balya’da Engelli Kardeşlerden Şiir Kitabı
“Derin Dalgalar- İkiz Şiirler- II” adlı kitabı köyde düzenlenen “Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar” seminerinde tanıtan Çolak kardeşler büyük takdir topladı. Seminere katılanlara şiirlerini de okuyan Vediha ve Vecihe Çolak, seminere katılan konuklar için kitaplarını imzaladılar. İlçeye 18 kilometre uzaklıktaki Danişment köyü’nde düzenlenen “Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar” seminerine katılan ikiz şairler Vediha ve Vecihe Çolak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Balbal, eğitim uzmanları ve köylülerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Hazırladıkları “Derin Dalgalar- İkiz Şiirler- II” adlı kitaptan şiirler de okuyan kardeşler bol bol kitap imzaladı. Danişment köyünde oturan ve amansız kas hastalığı miyopati mitokodriye yakalanan Çolak kardeşlerin azimlerinin herkese örnek olmasını isteyen Müdür Kazım Balbal, şiir kitabını çok beğendiğini söyledi.

Aile kurumunun en önemli öğesi olan annelere yeni nesiller yetiştirmek için birçok görev düştüğünü belirten Vediha ve Vecihe Çolak kardeşler, “Bizler tekerlekli sandalyede yaşamamıza rağmen annemiz bizim engellerimizi kaldırıyor. Annemizin bu fedakârlığı sayesinde de bize yaşama sevinci ve insanlara güler yüzle, sıcak, sevgi dolu bakışlarla bakabiliyoruz. Annelerimizin hakkı ödenmez. Hele bizler asla ödeyemeyiz” diye konuştular .
Kaynak: İHA