Askerlik Hayalleri Engel Tanımadı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde "Engelliler Haftası" münasebetiyle zihinsel engelli 47 genç, 1 günlük asker olup teskerelerini aldı.

Askerlik Hayalleri Engel Tanımadı
107 Topçu Alay Komutanlığı engellilerin yemin töreni programına, Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu, 107.Topçu Alay Komutanı Topçu Kurmay Albay Ali Uçarı, Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, Akçakale Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar, Emniyet Müdürü Recep Yeşil ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile silah altına alınan askerlerin aileleri katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kurmay Albay Ali Uçarı yaptı

"Her erkek Türk vatandaşının büyük bir gururla yaptığı askerlik hizmeti için, rahatsızlıklarından dolayı kısa bir süre aramızda bulunacak olan kahraman Siverekli gençlerin yemin töreninde, sizleri aramızda görmekten bahtiyarız" diyen Uçarı, "Biraz önce karşınızda bulunan kahraman gençler sizlerin huzurunda devletimizin bağımsızlık simgesi al bayrağımızın gölgesinde silahlarına el basarak yemin ettiler ve Mehmetçik oldular. Huzurlarınızda yemin eden bu Mehmetçiklerin de eğer ihtiyaç duyulursa bağrından çıktığı Türk milletinin güven ve huzuru için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada her türlü fedakarlığı yapacağına ve şehadet mertebesine ulaşmak için birbirleri ile yarışacaklarına inancımız tamdır. Değerli silah arkadaşlarım biraz önce yemin ettiniz ve Mehmetçik oldunuz. Bu yemin sizi Türkiye Cumhuriyeti'nin değerleriyle kucaklaştırdı. Bu yeminle kendinizi devletin, milletin ve bayrağın birliğine sıkı sıkıya bağladınız. Sizlerin bu yemine büyük bir sadakatle bağlı kalarak iyi birer vatandaş olacağınıza yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından yapılan engelliler geçiş töreninden sonra teskere belgesi verildi.

Teskerelerini alan engellilerin mutlulukları gözlerinden okunurken, sevinçlerini aileleri ile paylaştılar

Zihinsel engelli Lütfü Akbacı’nın annesi Fatime Akbacı duygularını şöyle ifade etti: " Oğlumu asker kıyafetleri ile gördüğüm için çok duyguluyum. Bir günde olsa bana bu mutluluğu yaşattıkları için herkese teşekkür ediyorum. "
Kaynak: İHA