Milletvekili Yılmaz Tunç: Orman Köylüsüne Her Yıl 12 Milyon TL Ödeme Yapıyoruz

Bartın’ın Ulus İlçesine bağlı Kumluca beldesinde faaliyet gösteren Orman Kooperatifi Başkanları AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’u Bartın İl Başkanlığında ziyaret ederek, kooperatiflerin sorunları hakkında görüşlerini ilettiler.

Milletvekili Tunç, hükümetin her yıl orman köylüsüne 12 milyon TL ödeme yaptığını söyledi.

Zafer Köyü Kooperatifi Başkanı Zeynel Özsoy, Yılanlar Köyü Kooperatifi Başkanı Ahmet Buyurman, Kızıllar Köyü Kooperatifi Başkanı Mehmet Yıldız, Hisar Köyü Kooperatifi Başkanı Mevlüt Güner, Bağdatlı Köyü Kooperatifi Başkanı Hayati Şimşek, Konuklu Kooperatifi Başkan Yardımcısı Hüseyin Özsoy’dan oluşan Kumluca Bölgesi Orman Kooperatifleri heyeti AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’la il binasında bir süre görüştü. AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan’ın da hazır bulunduğu görüşmede Kooperatif başkanları sorunlarını aktardı.

Milletvekili Yılmaz Tunç, görüşme sırasında yaptığı açıklamada, Orman Köylüsüne Bartın ve Ulus Orman İşletme Müdürlüklerince her yıl ortalama 12 milyon TL ödeme yaptıklarını, Or-Köy'den orman köylüsüne 1,5 milyon TL Güneş enerjisi kredisi sağladıklarını, 166 km Orman yolu üst yapı ve sanat yapısı inşaatı, 6 km büyük onarım gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tunç, 33 km yeni orman yolu inşaatı yaptıklarını, 6 adet bina büyük onarımı inşaatı, 98 metre duvar inşaatı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Milletvekili Tunç, Orman köyü nüfusuna kayıtlı olup da, kayıtlı olduğu köyden farklı bir orman köyünde oturan vatandaşların sorununu çözmek için de Karabük Milletvekili Osman Kahveci ile birlikte bir kanun teklifi verdiklerini sözlerine ekledi .