İşçiler, Halay Çekerek 1 Mayıs'ı Kutladı

Bursa'da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Türkiye Mimar Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB), 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle Kent Meydanı'nda miting düzenlendi.

İşçiler, Halay Çekerek 1 Mayıs'ı Kutladı
" Rock'ın Lazz + Berfin" adlı müzik grubunun konser verdiği mitingde Kent Meydanı doldu. Bin 500 polisin hazır bulunduğu mitingde KESK Bursa Şubeler Platformu adına Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Hasan Özaydın ve TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Fikri Düşünceli, birer konuşma yaptı. Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Hasan Özaydın, milliyetçi, ırkçı, nesillerin yetiştirildiği bir ülke istemediklerini söyledi.

Özaydın, sokaklarında kardeşlik türküleri söylenen, emeğin hakkının, insanlık onurunun en temeldeğerler olarak görüldüğü demokratik hayat istediklerini belirtti.

Özaydın, "Özgür ülke hedefimize mutlaka ama mutlaka ulaşacağız. Demokratik bir ülke ve insanca yaşama mücadelesi verenler, halkları birbirine düşürmeyi planlayan ırkçı şoven güçlerin oyununu bozacak. Halklar arasında yüzyıllardır süren kardeşliği engellemek isteyenlerin bizleri birbirimize düşürme girişimlerine asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Sendikaların farklı mitingler düzenlemesinden de bahseden Özaydın, ayrılığın sorumlusunun kendileri olmadığını ifade ederek, "Tüm çalarımıza rağmen bu birliktelik gerçekleşmemiştir. Bu ayrılığın sorumlusunun biz olmadığımızı, bizlerin her zaman emeğin ve emekçilerin birliğinden ve dayanışmasından yana olduğumuzu bir daha hatırlatmak isteriz" diye konuştu.

Ardından konuşan Fikri Düşünceli ise, işçi hakları ve ülkenin geleceği için meydanlara indiklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından sahne alan "Roc'ın Lazz + Berfin" adlı müzik grubu seslendirdiği türkülerle kalabalığı coşturdu. Mitingde "İşte 1 Mayıs, alanlardayız", "Yaşasın halkların kardeşliği", "Yaşasın iş, emek ve özgürlük", "Herkese eşit, ücretsiz sağlık hizmeti", "Yaşasın onurlu mücadelemiz" sloganları atıldı. Konserin ardından alanı sendika üyeleri halaylar çekerek 1 Mayıs İşçi Bayramını kutladı. Programa siyasi parti temsilcileri de destek verdi .
Kaynak: İHA