Havsa Stadı Törenle Açıldı

Havsa'da Futbol Stadı törenle açıldı.

Edirne Valisi Gökhan Sözer, suni çimle kaplanan Havsa Stadı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, gençliğin, ülkelerin ve milletlerin en değer verdiği unsuru olduğunu bildirdi.

Gençliğe ülkede değer verildiğini vurgulayan Sözer, sporun da her insanın her safhasında olması gereken bir olgu olduğunu belirtti.

Sözer, ''Gençlik ve spor bir araya gelince elbette desteklenmesi, onun bu ihtiyacının karşılanması gereğidir. Bu da açıkça ortaya çıkar. Bunların hepsi altyapıya bağlıdır. Bu alt yapıları, imkanları sağlarsanız gençlerimize hizmet etmiş olursunuz. Burada önemli bir açılış yapıyoruz. Bunun önemi değerinden katkısından manevi veya maddi özelliklerinden değildir. Burada bir sinerji yakalanmış iyi bir müşterek çalışma yapılmış emeği geçenlere teşekkür ediyorum'' dedi.

AK Parti Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu da ülke gençliğinin geleceğinin düşünülmesi gerektiğini bildirdi.

Gelecek yüzyılın gençlerini yetiştirmek, hedeflerine ulaştırmak için birlik ve beraberlik içinde çalışılması gerektiğini vurgulayan Müezzinoğlu, ''Gelecek ufku olan nesiller olarak onlara bakmalıyız. Şayet o genç sağlıklı ve doğru ise, o ülkenin genci gelecek ve kendi geleceği adına hemde sorumlu olduğu milletinin adına değerlidir. Bu tesisi Havsa ilçesine kazandırmanın gururu ile emeği geçenlere teşekkür ediyorum'' dedi.

Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş da tesisleşme konusunda atılan adımların sporcu yetiştirilmesi açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

Kasım 2011'de başladıkları Havsa Stadı'nın suni çim yapım çalışmalarının mevsim koşullarına rağmen 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak halkın ve sporcuların hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Demirtaş, ''Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan temin edilen 200 bin lira ödenek ile başladığımız çalışmalarımız hayırseverlerinde bir o kadar ayni ve maddi katkısını almış bulunmaktayız. Bu bağlamda ilçe stadımız devlet-vatandaş işbirliğinin güzel bir örneği olarak ortaya çıkmıştır. Tüm katkı sağlayanlara teşekkür ederim'' dedi.

Belediye Başkanı Oğuz Tekin de tüm siyasi partilerin destekleriyle el ele, gönül gönüle, omuz omuza vererek bu tip hizmetleri paylaşmaya devam edeceklerini kaydetti.

Tekin, bu birlikteliğin paradan ve mesaiden daha önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Serhat Ocak da devlet-millet işbirliğinin örneği olan bu tesisi açmanın onuru ve haklı gururunu yaşadıklarını bildirdi.

Stada katkıda bulunan hayırseverlere plaket verildiği törende ayrıca süper Lig Hakemi Özgür Yankaya'nın yönettiği futbol karşılaşması da yapıldı .
Kaynak: AA