Erdemli Esnafı İngilizce Öğreniyor

Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü ile Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde esnaflara yönelik açılan 120 saatlik İngilizce kursuna katılan 19 kursiyere sertifikaları Elvanlı Pınarbaşı restaurantta düzenlenen törenle verildi.

Törende konuşan Erdemli Halk Eğitim Müdürü Ömer Okur, Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği yaparak esnafa, hem turizm ve ticaretin hem de tarımın gelişmesi için İngilizce kursu açtıklarını söyledi.

Okur konuşmasında, şunları kaydetti:

''Turizm, Ticaret ve tarımın alt yapısı vasıflı, her yönden kendini geliştirmiş insanlara dayanır. Günümüz ekonomisinde nitelikli insan yabancı dil bilen insandır. Özellikle 2013 Akdeniz Olimpiyatlarının Mersin'de yapılacak olması esnafımız için çok önemli bir gelir kaynağı olacaktır. Bu nedenle de esnafımızın İngilizce bilmesi elzem olmuştur. Gelen sporcu kafileleri ve seyircileri ile sağlıklı bir iletişim kurup ticaret yapabilmeleri için dil bilmenin büyük önemi vardır. Ayrıca Erdemli'nin turizm bölgesi ilan edilmesi ve Mersin'e hava alanı yapılması her yönden zengin tarihi doğası ve turistik yeri olan ilçemize büyük bir turist akımı sağlayacaktır. Bir lisan bir insan diyerek amacımız yabancı dil bilmeyen tek bir esnafın kalmamasıdır. Kursumuzun açılmasında desteğini esirgemeyen Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine idareci arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Kurs öğretmenimizi ve özellikle de değerli kursiyerlerimizi tebrik ediyorum.''

Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Sarı da yaptığı konuşmada, bugüne kadar yabancı dil kursuna katılan 200 kişiye sertifika verildiğini destek veren HEM Müdürlüğüne, katılımcı üyelere ve çalışanlara teşekkür ettiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan 19 esnafa sertifikaları HEM Müdürü Ömer Okur, ETSO başkanı Orhan Sarı tarafından verildi .
Kaynak: AA