Vali Harput: Bursa'da Beklenilenin Üzerinde Termal Su Rezervi Var

Vali Şahabettin Harput, İller Bankası'ndan gelen uzmanların yaptıkları incelemelerde Bursa'da beklenilenin üzerinde termal su rezervi tespit edildiğini açıkladı.

Harput, “Düşündüğümüz ve planladığımız gerek eski kaplıca ve termal tesislerin, gerekse yeni yapılmakta ve yapılacaklar dahil 26’sı eski, 19’u yeni olmak üzere toplam 45 adet tesise yetecek kadar fazlasıyla su rezervimizin olduğunu memnuniyetle görmüş oluyoruz.” dedi.

Vali Şahabettin Harput, İller Bankası'ndan gelen uzmanlarla Reşat Oyal Kültür Park içinde bulunan jeotermal çalışmalarını inceledi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik ve Jeotermal AŞ Genel Müdürü Hasan Aydın’dan Son çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Harput, uzun süreden beri bölgede yürütülen Sondaj çalışmaları ile alakalı olarak İller Bankası'ndan gelen ilgililerle genel bir durum tespiti yaptı. Vali Harput, Son dönemde açtıkları dört kuyunun birbirini ve bölgede sıcak suyla faaliyet gösteren tesisleri olumsuz etkilememesine dikkat ettiklerini belirterek, “24 saat süreyle kullanabileceğimiz suyun nihai miktarının tespiti bakımından bu güne kadar yaptığımız çalışmaların en önemli aşamasına geldik. Çünkü biz Bursa olarak herhangi bir semte veya tesise sıcak su vermeyi değil, Bursa’yı bütün yönleriyle bir termal şehir yapmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Bursa’daki bu suların kalitesini bildiklerini anlatan Harput, “Özellikle sağlıklı yaşlandırma diye adlandırdığımız wallness hizmetiyle de çok faydalı özellik taşıdığını biliyorduk. Ama biz bu sularımızın ne kadar olduğunu, nerelerde kullanacağımızı planlarken bu yapmakta olduğumuz çalışmayı bitirmemiz gerekiyordu.” diye konuştu.

“BURSA’DA 45 TESİSE YETECEK KADAR TERMAL SU REZERVİ VAR”İller Bankası uzmanlarının yaptıkları incelemelerde de olumlu Sonuç aldıklarını bildiren Vali Harput, “On gündür çalışan arkadaşlarımızın yaptıkları ölçümler bizi umduğumuzdan daha çok olumlu bir Sonuca getirdi. Düşündüğümüz ve planladığımız gerek tüm eski kaplıca ve termal tesislerin, gerekse yeni yapılmakta veya yapılacak olan, bizden sıcak su talebinde bulunan ve yıl Sonuna kadar 26’sı eski 19’u yeni olmak üzere toplam 45 adet tesise yetecek kadar fazlasıyla su rezervimizin olduğunu memnuniyetle görmüş oluyoruz.” ifadesini kullandı.Dağyenice’nin teşvik kapsamına alındığını aktaran Vali Şahabettin Harput, bölgedeki termal turizm merkezinin, Son teşvik paketinde özel olarak ele alındığını, çok cazip teşvik imkanlarıyla bölgeye yapılacak yatırımların Bakanlar Kurulu'ndan geçirildiğini sözlerine ekledi .