Tefenni Polis Merkezi'nin Temeli Törenle Atıldı

Tefenni Polis Merkezi'nin temeli törenle atıldı.

Törene, Burdur Valisi Süleyman Tapsız, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, Tefenni Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Ekici, Tefenni Belediye Başkanı Bayram Kavak, AK Parti İl Başkanı Osman Karakaya, daire müdürleri, emniyet mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Tefenni Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, Tefenni'de yapımına başlanılan Emniyet Amirliği ve 16 lojmanlı hizmet binasının açılışının Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167. yıl dönümüne denk gelmesinin ayrı bir güzellik oluşturduğunu kaydetti.

Tefenni'nin Burdur'un en köklü ilçesi olduğuna değinen Topsakaloğlu, polis merkezinin ilçe için önemine işaret etti.

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, inşaatın 2 bin 504 metrekare alanda yapıldığını söyledi.

Polis Merkezi Amirliği, İlçe Emniyet Amirliği ve lojmanlarıyla Tefenni Emniyet Amirliği'nin ilçenin büyük bir ihtiyacının gidermiş olacağını vurgulayan Tapsız, binanın 2014 yılında bitirilmesinin planlandığını belirtti.

Tefenni Polis Merkezi ihale bedelinin yaklaşık 2 milyon 200 bin lira olduğunu da belirten Tapsız, Türk Polis Teşkilatı'nın 167. kuruluş yıl dönümü kutlamalarına denk gelen temel atma töreninin oldukça anlamlı olduğunu dile getirdi.

Vali Tapsız, ''167 yıldır dimdik ayakta olan Emniyet Teşkilatı, ülkemizin birliği, bütünlüğü, huzuru ve güvenliği için hizmet vermektedir. İlimiz, 81 il içinde en huzurlu ve güvenli iller arasındadır. Bu durum hem Emniyet Teşkilatımızın hem de Burdurlu tüm vatandaşlarımızın çabalarının ve gayretlerinin sonucudur'' dedi.

Konuşmaların ardından polis merkezinin temeli Vali Tapsız, Milletvekili Bayram Özçelik, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan ve Belediye Başkanı Bayram Kavak tarafınan atıldı .
Kaynak: AA