Kanser Hastalarına Sanat Eğitimi

Kocaeli Devlet Hastanesi Onkoloji Servisi’nde yatan kanser hastaları Kanserle Mücadele Derneği’nin başlattığı proje kapsamında el sanatları kursu almaya başladı.

Kanser Hastalarına Sanat Eğitimi
ilk dersin verildiği kursun Sonunda açılacak sergide tüm eserler sergilenecek Kanserle Mücadele Derneği Başkanı Gülay Sökül öncülüğünde başlatılan kampanya kapsamında, hastalara el sanatları kursu verilmeye başlandı. İzmit Halk Eğitim Merkezi’nden gönüllü olarak onkoloji servisine gelen Nalan Kuşan, ücretsiz olarak hastalara kurs vermeye başladı.

Haziran ayının Sonuna kadar devam edecek kursların ardından Devlet Hastanesi’nde açılan sergide hastaların ortaya çıkardığı eserler sergilenecek. Kursların ilk dersinde kısa bir açıklama yapan Dernek Başkanı Sökül, hastaların mutlu olduğunu ifade ederek, “Onlar mutlu olunca bizlerde mutlu oluyoruz” dedi.

Onkoloji Servisi Sorumlu Hemşiresi Hülya Kızmaz’da kursun ilk dersinde hastaların yanında oldu. Hastalara verilen kurstan Son derece mutlu olduğunu ifade eden Kızmaz, “Hastalarımızın bu tür etkinliklerde yer alması Son derece mutlu ve sevindirici bir olay. Kanserle Mücadele Derneği’ne bu sosyal sorumluluk projesi için teşekkür ediyorum” dedi.

El sanatlarının ilk dersine katılan hastaların Son derece istekli ve mutlu oldukları gözlendi .
Kaynak: İHA