Girişimcilik Eğitimi Başladı

Elbistan Genç Girişimciler ve İşadamları Derneği'nin organize ettiği girişimcilik eğitimi, düzenlenen ilk ders ile başladı.

87 kişinin başvurduğu kursa, yapılan seçimin ardından 30 kursiyer katılırken, ilk dersi Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nden Öğretim Görevlisi Ali Öter verdi.

Elbistan Ticaret ve Sanayi Toplantı Salonu'nda başlayan girişimcilik eğitiminin ilk dersine Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, AK Parti Elbistan Gençlik Kolları Başkanı Ertuğrul Sönmez ve ELGİAD Başkanı Ümmet Güven katıldı.

ELGİAD Başkanı Ümmet Güven, kursa katılamayan diğer adaylar için 40 gün sonra bir kurs daha açacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

''İlk 30 kişiyi seçerken inanın çok zorlandık, çünkü beklediğimizden daha fazla bir başvuru gerçekleşti. İnşallah bu kursa katılamayan arkadaşlarımız için 40 gün sonra bir kurs daha açacağız. Bu ilk 30 kişiyi seçerken daha çok iş yerini açmak üzere olan veya açmış olup ta sertifika alması gereken arkadaşlarımıza öncelik verdik. Sağ olsun diğer arkadaşlarımızda bunu anlayışla karşıladı. Bu kursu başarıyla tamamlayan arkadaşlarımız 30 bin TL hibe alacaklar.''

AK Parti Elbistan Gençlik Kolları Başkanı Ertuğrul Sönmez ise şunları kaydetti:

''Öncelikle ELGİAD başkanımız ve yönetim kurulu üyeleri ile KOSGEB'e böyle bir organizasyon düzenledikleri için teşekkür ediyorum. Elbistan'ın böyle bir oluşuma ihtiyacı vardı ve bu ihtiyaç da giderilmiş oldu. İnşallah bu kursu başarı ile tamamlayarak yeni iş yerleriniz ile ilçemize katkılı olursunuz.''

Elbistan Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik de girişimciliğin önemine değinerek, insanın önce ben bu işi yaparım mantığı ile hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından KSÜ Öğretim Görevlisi Ali Öter, girişimcilik ve destek programının amacı ve gerekçesi, uygulamalı girişimcilik eğitimi ve yeni girişimci desteği başlıkları altında, sine vizyon eşliğinde ilk dersi verdi .
Kaynak: AA