Baka'dan Antalya Kent Konseyi'ne Ziyaret

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Tuncay Engin, BAKA'nın çalışmalarını Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt'a anlattı.

Tuncay Engin, Antalya Kent Konseyi'ne yaptığı ziyarette, BAKA'nın kuruluşu, hedefleri, vizyonu, doğrudan faaliyet destekleri, mali destek programları, gerçekleştirilen, sürdürülen ve planlanan faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Antalya, Isparta ve Burdur illerini kapsayan BAKA'nın, bölgesel kalkınmanın pek çok alanında olduğu gibi ilgili paydaşlardan sivil toplum örgütlerine büyük önem verdiğini belirten Engin, 2014-2023 Bölge Planı hazırlıklarında Antalya Kent Konseyi'nin de katkılarını beklediklerini kaydetti.

Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt da yaklaşık 5 bin üyesi bulunan bir sivil toplum örgütü olduklarını kaydetti.

Kurt, ürettikleri profesyonel çalışmalarla, konsey bünyesinde faaliyet gösteren komisyonlarla ve farklı konulardaki anketlerle kentin öncelikli sorunlarını ve gündemini belirlediklerini söyledi.

Yakın zamanda sağlık ve eğitim alanında anketlerle Antalya'da yaşayanların memnuniyetini araştırıp kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade eden Kurt, emniyet, sağlık kuruluşları, üniversiteler ve belediyelerle işbirliği içinde kurumlara, yapılan yanlışlara karşın doğrularını önererek kenti güçlendirmeyi hedeflendiklerini bildirdi .
Kaynak: AA