Zombi Eylemcilere Polis Engeli

‘Zombie Walk’ etkinliği kapsamında tüm dünya ile birlikte İstanbul’da da zombi kılığında yürümek isteyen eylemcilere polis izin vermedi.

Zombi Eylemcilere Polis Engeli
Sarayburnu’nda hazırlık yaparak Çemberlitaş’a yürümek isteyen zombilere Gülhane Parkı’ndan çıkış izni verilmedi. Zombiler Michael Jackson’ın thriller yürüyüşünü yapamadan dağılmak zorunda kaldı.

Sosyal medya aracılığıyla toplanan ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu yaklaşık bin kişi, tüm dünya ile birlikte Michael Jackson’ın thriller yürüyüşünü yapmak için Sarayburnu’nda toplandı. Sabahın erken saatlerinde Sarayburnu’na gelen gençler, metrelerce uzunluğunda kuyruk oluşturarak makyaj sırasına girdi. Kendilerine kılıktan kılığa sokan grup, hazırlıkların tamamlanmasının ardından Çemberlitaş’a doğru yürüyüşe geçti.

Yolda gördükleri insanları korkutan zombiler, Gülhane Parkı’na girdi. Parkta gördükleri herkesi korkutmaya çalışına zombilere, çocukları korkan bazı vatandaşların tepki gösterdiği gözlendi. Gülhane Parkı’nda toplu halde yürüyen zombilerin taşkınlıkları artınca polis parktan dışarını çıkmalarına izin vermedi. Polis engeli ile karşılaşan zombiler daha sonra geri dönerek yürümeye devam etti. Çemberlitaş’ı tekrar zorlayan zombiler, izin çıkmayınca dağılmak zorunda kaldı.

Organizasyon sorumlusu Tayfun Genç, yürüyüş sınav dolayısıyla iptal edildiğini belirterek, “İnsanları tam organize edemedik. Herkes kendi başına koşuşturmaya başlayınca yürüyüş iptal oldu. Artık bir dahaki seneye yapmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu .