Vali Kara: İlde Meraların Sınırları Tespit Edilmediğinden Sorun Yaşanıyor

Kars Valisi Ahmet Kara, ilde meraların sınırları tespit edilmediğinden sorun yaşandığını belirtti.

Vali Kara: İlde Meraların Sınırları Tespit Edilmediğinden Sorun Yaşanıyor
Kars Valisi Ahmet Kara, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda sunum yapan Tapu ve Kadastro 8. Bölge Müdürü İlhan Özlü’nün, sunum sonunda, kurumlarla aralarında koordinasyonu gerektiren bir sorun olmadığını söylemesi üzerine Vali Kara, "Koordinasyonu gerektiren sorun bulunmaktadır. Sorun, meraların tespit edilmemiş olmasıdır." dedi.

Bu sorunlardan birinin, kira işlemlerinde yaşandığına değinen Vali Kara, “Mesela geçen sene mera komisyonu, meraların sınırları belli olmadığı için buraları kiraya verememiştir. Kiraya verilemediğinden gayri resmi olarak muhtarlar satmaya kalkmışlardır. Böylelikle kanunsuzluk ortaya çıkmıştır. Ayrıca, meraların sınırları tespit edilip edilmeden 'bir yerin kadastrosu bitmiş' ben saymıyorum. Teknik açıdan sayılabilir. Kanaatimce Tapu ve Kadastro, mera komisyonu çözsün diyor. Mera komisyonu da bizim teknik imkânlarımız yoktur Tapu ve Kadastro çözsün diyor. Bu sefer Tapu ve Kadastro bizim de teknik elemanımız yok, biz ihale edip veriyoruz diyor. Mera komisyonunun ihale etme imkanı da yoktur.” şeklinde konuştu.

Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Özlü’nün, bu konularda ödenekler verildiğini ve iletişim eksikliği olduğunu söylemesi üzerine Vali Kara, "Bizim Tarım Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün işi var o zaman." diye ifade etti .