Şarkışla'da ''Sıcak Mutfak'' Kursu

Şarkışla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün açtığı ''sıcak mutfak kursu'' devam ediyor.

İkisi erkek toplam 20 kursiyerin katıldığı kursun, pratik uygulamaları Kız Teknik ve Meslek Lisesi mutfağında yapıldı. Kurs öğretmeni Ahmet Satıcı, kursiyerlere teorik ve uygulamalı olarak yemek yapmayı anlattı.

Kursu ziyaret ederek bilgi alan Şarkışla Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgiç, merkezlerinin halkın isteği ve yararı doğrultusunda her türlü kursu açabildiğini belirterek, şöyle konuştu:

''Kursiyerlerden bu yönde bir talep geldi. 20 kursiyerimiz başvuru yaptı. Kurs öğretmenimiz Ahmet Satıcı tarafından 180 saat kurs verilecek. Kurs süresince sıcak mutfak çeşitleri olarak adlandırılan çorba, pilav, mezeler, hamur işleri, pasta, börek, tatlı gibi yiyeceklerin hazırlanması, pişirilmesi teorik ve uygulamalı olarak anlatılacak. Yemek türlerinin yanında artık malzemelerin değerlendirilmesi, israfın önlenmesi, sofra hazırlanması ve sofra kuralları gibi temel davranışlar konusunda da bilgiler verilecek. Kursun sonunda kursiyerlerimize sertifika verilecek. Bu sertifika ile iş kurma, herhangi bir işte çalışma gibi imkanları da olabilecek.''

Kursiyerlerin öğretmenleri Ahmet Satıcı'nın nezareti altında yaptıkları yemekler, ziyaretçilere ikram edildi .
Kaynak: AA