Şanlıurfa Yatırıma Doyacak

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, yatırımcı kuruluşları önümüzdeki günlerde Şanlıurfa'da görmek ve ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacaklarını
söyledi.

Şanlıurfa Yatırıma Doyacak
Gök, ekonomik gelişmişlik düzeylerine göre illerin 6 bölgeye ayrıldığını belirtti.

Bu bölgelerde yer alan illerin TÜİK verileri dikkate alınarak sabit olmayıp değişken olacağını dile getiren Gök, şöyle konuştu: "Bu bölgelerden kısaca bahsedecek olursak; 1. Bölge: Ankara, Bursa, Eskişehir, İzmir, İstanbul, Kocaeli, Antalya 2. Bölge: Adana, Kayseri, Konya, Denizli, Aydın, Isparta 3. Bölge: Gaziantep, 4. Bölge: Elazığ, Malatya, Erzincan, Sivas, 5. Bölge: Adıyaman, Kahramanmaraş 6. Bölge: Ardahan, Kars,Iğdır, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Hakkari, Muş, Siirt, Şırnak, Van. Bu teşvik paketinden dileriz ve umut ederiz ki, Şanlıurfa en büyük payı alacaktır."

Gök, 6. Bölgede Şanlıurfa'da, yatırım yapacak firmalara sağlanan avantajları, destekleri şu şekilde sıraladı: "1 Ocak 2012 tarihinden itibaren başlayacak olan başvurular, 2013'ün sonuna kadar devam edecektir. Burada yatırım yapacak firmaların, işçi ve işveren primini 10 yıl süreyle devlet ödeyecek, Yatırım indirimi uygulanacak, çalışanın gelir vergisi stopajını işveren ödemeyecek, işveren sadece işçiye ücretini ödeyecek. Diğer primleri devletçe alınmayacak, yani işverenden herhangi bir prim alınmayacak.Yatırım yeri tahsisi (hazine arazisi) verilecek. Yatırım yapacak firmalardan KDV alınmayacak, gümrük vergisi alınmayacak, yatırım yapacak firmalara faiz desteği sağlanacak, yatırım için bankalardan alınan kredi faizlerinin TL cinsinden 7 puanını devlet ödeyecek, geri kalanını yatırımcı firma ödeyecek, toplam 900 bin liralık faiz desteği alabilecekler. Yatırımcı kuruluş, yaptığı yatırımın yarısını ödeyeceği vergiden düşecektir."

Gök, ülkemizde 2003 -2006 -2009 yıllarında uygulanan teşvik paketleri ile kıyaslandığında en rasyonel, sonuç odaklı, uygulanabilirliği yüksek ve adil veriler baz alınarak düzenlenmiş bulunan bu teşvik paketinden adeta Şanlıurfa'nın yatırımlara doymuş olacağını anlattı.Bu vesile ile yatırımcı kuruluşları önümüzdeki günlerde Şanlıurfa'da görmek ve ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacaklarını anlatan Gök, sözlerini şöyle tamamladı: "Ayrıca, GAP Bölgesine geçmişte sağlanmış bulunan avantajlarla beraber bu teşvik uygulaması adeta Şanlıurfa'yı çekim merkezi haline getirecektir. "
Kaynak: İHA