Saç Bakımı ve Ekimi

Trabzon Özel Yıldızlıgüven Hastanesi Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Opr.Dr. Cemalettin Tütüncü, sağlıklı saçların 3 günde bir yıkanmasının ideal olduğunu belirterek saç bakımı ve ekimi konusunda uyarılarda bulundu.

Saç Bakımı ve Ekimi
Sık yıkama işlemlerinin saça zarar verdiğini kaydeden Dr. Tütüncü, "Sağlıklı saçlar için üç günde bir yıkamak en ideal olanıdır. Bunun sebebi kafa derisindeki yağ foleküllerine saçın beslenmek için ihtiyacının olmasıdır. Sık yıkama işlemleri saçın koruyucu bariyerine zarar verir, kafa derisinin doğal yağını alır ve saç kepeklenerek dökülme başlar" dedi.

Stresin, saç dökülmesinde etkili olduğunu ifade eden Dr. Tütüncü, beslenmenin çok önemli olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Beslenme yetersizlikleri saç teli çapını küçülterek saçlarda kırılmaya bağlı dökülmeyi artırabilir ve saçın yavaş uzamasına neden olabilir. Beslenme yetersizlikleri nedeniyle başlayan saç dökülmesi doğru bir diyetle engellenebilir ve tedavi edilebilir. Dikkat etmeniz gereken gıdalarınızdaki A vitamini, B vitamini, biotin, C vitamini, bakır, demir, çinko, protein ve sudur." Saç dökülmesinin nedenleri hakkında bilgi veren Dr. Tütüncü, "Genetik predispozisyon. Kıl gelişimi bozuklukları. Sistemik hastalıklar ve otoimmünite. Saçlı deri hastalıkları ve ilaçlar olarak sıralayabiliriz" dedi.

20 YAŞINDAN 60 YAŞA KADAR SAÇ EKİMİ
Saç ekimi uygulamasında herhangi bir yaş sınırı olmadığını belirten Dr. Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: "20 yaşından 60 yaşına kadar olan insana saç ekimi uygulaması yapılmaktadır. Saç ekiminde uygulanan herhangi bir yaş sınırı bulunmuyor. Ancak erken yaşta saç ekimi yapılması çok iyi olmaktadır. Bu sebeple saç ekimi yapılan yerdeki saç dökülmemektedir, alan açıldıkça yaptırdığınız saçlarınız yerinde kalacak ve kellik sorunu yaşamadan saçlarınız yerinde kalacak."

Saç ekimi maliyetinin ekim yapılan alanla sınırlı olduğunu belirten Dr. Tütüncü, sözlerine şöyle devam etti: "Bu tamamen kişinin donor alandaki saç miktarına bağlı ve bu kişilere 1 seanstan fazla ekim gerekir. Saç ekimi konusunda yeterli deneyime ve tecrübeye sahibiz. Plastik cerrahi eşliğinde profesyonel ekim yapılıyor. Bu anlamda insanların büyük şehirlere giderek ekstra harcama yapmalarına gerek yok."

AVRUPA'DAN FARKIMIZ YOK
Saç ekimi konusunda Avrupa'dan eksik yanlarının bulunmadığını belirten Dr. Tütüncü, şöyle konuştu: "Hatta Avrupa'da yapılan saç ekiminden bile farkımız yok.Yurt dışından birçok hasta saç ekimi için Türkiye'ye geliyor. Bu durum bizim daha iyi olduğumuzu gösteriyor. Saç ekiminden sonra yara kabukları dökülene kadar (8-9 gün) saç yıkamalarına dikkat etmek gerekir. Yıkama esnasında şampuan saçın her bölgesine eşit miktarda yayılır ve bastırmadan hafif dokunuşlarla saç derisine masaj yapılarak uygulanır. "
Kaynak: İHA