Prof. Dr. Şengül Öymen Gür'den Açıklama

Beykent Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şengül Öymen Gür, ''Dönüşüm bağlamında önerilen projeler, mutlaka yerel, sosyo-kültürel, doğal ve yapısal çevre koşulları dikkate alınarak oluşturulmalıdır'' dedi.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 24'üncüsü gerçekleştirilen ''Uluslararası Yapı ve Yaşam Kongresi'', sonuç bildirgesinin okunmasının ardından sona erdi.

Bu yıl teması ''Dönüşüm, Yaşama ve Mekana Etkileri'' olan ve bu ortamı oluşturan dinamiklerin tartışılarak, sorunlara çözüm üretilmesi amacıyla planlanan kongrede, çeşitli üniversitelerden katılan akademisyenler bildiriler sundu.

Sonuç bildirgesini okuyan Prof. Dr. Gür, kentsel dönüşüm uygulamalarının, yarattığı çevreler, mekan kalitesi ve yaşanılabilirlik ölçütleri açısından değerlendirildiğini vurguladı.

Dönüşümün kentsel mekana etkilerinde ekolojik, ekonomik, sosyo-kültürel sürdürülebilirlik ilkeleri, karar verme planlama tasarım uygulama ve denetim aşamalarının dikkate alınması gerektiğini belirten Gür, ''Dönüşüm bağlamında önerilen projeler, mutlaka yerel, sosyo-kültürel, doğal ve yapısal çevre koşulları dikkate alınarak oluşturulmalıdır'' diye konuştu .
Kaynak: AA