Polisler Ağaç Dikti

Niğde Emniyet Müdürlüğü ve Niğde Polis Meslek yüksek Okulu (PMYO) ‘Emniyet Hatıra Ormanında yüzlerce fidanı toprakla buluşturdu.

Polisler Ağaç Dikti
Niğde Emniyet Müdürlüğü ve Polis meslek yüksek okulu tarafından Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167. yıl dönümü sebebiyle ‘Emniyet Hatıra Ormanı’nda program düzenlendi.

Programa katılan emniyet mensupları ve aileleri hatıra ormanını ağaçlandırdı.

Emniyet Hatıra Ormanı’nda gerçekleştirilen fidan dikim programına Niğde İl emniyet Müdür Ali Doğan Uludağ, Niğde orman işletme müdürü Mehmet Özdemir, Polis Meslek Yüksek Okulu müdürü Mehmet Karaca, Emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ve polis memurları eş ve çocukları katıldı.

Fidan dikimi esnasında konuşan Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, “orman müdürlüğünün bize tahsil etmiş olduğu 30 dönümlük arazi üzerine 10 nisan polis haftası münasebeti ile yine orman müdürlüğümüzün bie temin etmiş olduğu 2 bin ve bizlerin almış olduğu 2 bin 500 fidanı toprakla buluşturuyoruz. Ben inanıyorum ki diğer kurumlarımız da aynı hassasiyeti göstererek Niğde’mizi yeşillendirmekte katkıda bulunacaktır” dedi.

Konu ile ilgili bir açıklamada Niğde orman işletme müdürü Mehmet Özdemir yaptı.

Özdemir, “Ormanlar, toprak ve su rejiminin korunmasından iklimi dengelemeye kadar çok hayati işlevleri olan, insanoğlunun vazgeçilmez kaynaklarıdır. Dünyadaki hızlı nüfus artışı ormanlar üzerindeki baskıları arttırmaktadır. Dünyada her yıl yaklaşık 13 milyon hektar orman alanı çeşitli sebeplerle yok olmaktadır. Ormanları korumak hepimizin görevidir. Ağaç dikerek yeni ormanlar oluşmasını sağlamalıyız” diye konuştu.

Kaynak: İHA