Narman’da Deprem Biliçlendirme Semineri

Polis teşkilatının kuruluşunun 167. yıl kutlamaları çerçevesinde Narman İlçe Emniyet Amirliğince organize edilen deprem bilinçlendirme semineri Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda gerçekleşti.

Narman’da Deprem Biliçlendirme Semineri
Seminere, İlçe Emniyet Amiri Başkomiser İskender Güray Keskin, Malmüdürü Arife Çamurcu, Sağlık Grup Başkanı Dr. Ceyda Özçelik, Halk Eğitim Müdürü Nevzat İşler diğer kurum amirleri, ilçede bulunan okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Seminerde Erzurum Akut Başkanı Bünyamin Akbulut, slaytlar eşliğinde deprem bilinci hakkında bilgiler aktardı.

Bünyamin Akbulut, “Deprem bizim ülkemizin kaçınılmaz bir gerçeğidir. Özellikle de temsilcisi olduğum Erzurum’un güney yarısı 1. derece kuzey yarısı ise 2. derece deprem bölgesi olarak değerlendirilen bir ilimiz. Bu yüzden depremle barışık yaşamak zorundayız. Hayatımızın her anında deprem olacak gibi hazırlıklı yaşamalıyız. Depremlerde veya her hangi bir afet olayında hangi numarayı, kimi ne zaman arayacağımızı bilmeliyiz. Bizim hafızalarımızda her zaman üç rakamlı telefon numaralarını tutmalıyız. Çünkü bizim ülkemizde buna her zaman ihtiyaç duyulduğu bir gerçek. Sizlerden tek isteğim acil telefon numaralarını odanızın bir köşesine veya dolabınızın bir yanına yazarak en azıdan hangi durumda nereyi aramamız gerektiğini öğrenmeliyiz.” dedi .
Kaynak: İHA