Milletvekili Yurttaş'tan Alaşehir'e İki Müjde

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, ziyaretlerde bulunmak üzere Alaşehir İlçesi'ne geldi.

Milletvekili Yurttaş'tan Alaşehir'e İki Müjde
Alaşehir'e iki müjdeli haber verdi. Alaşehir üzümünün 22 Nisan'dan itibaren THY yolcularını ikram edilmeye başlayacağını, ayrıca ilçeye 6 adet gölet yapılacağını söyledi.

Muhtarlarla toplantı yapan, sorunlarını dinleyen Yurttaş, köylere ait ihtiyaçların listelerinin bulunduğu dosyaları aldı. Dosyaları inceleyip en kısa sürede çözüm üretmeye çalışacağını kaydeden Milletvekili Muzaffer Yurttaş, partisinin hizmet için var olduğunu kaydetti.

Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan, DSİ 2. Bölge Müdürü Recep Özbağ ile AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Çataldere'nin de katıldığı toplantıda konuşan Yurttaş, ilçede yapılmakta olan 200 yataklı hastanenin Son aşamasına gelindiğini, açılışa Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı da davet edeceklerini söyledi.

Alaşehir'in tarım ilçesi olduğunu belirten Yurttaş, şöyle konuştu: "Bu nedenle, Manisa'da 45+45 Gölet Projesi kapsamında Alaşehir'e 6 tane gölet yapacağız. Göletlerin projeleri tamamlandı. En kısa sürede inşaatlarına başlanbacak. Kavaklıdere Göleti 5 bin 200 dekar, Kemaliye Göleti 800 dekar, Örencik Göleti 510 Dekar, Şahyar Göleti bin 450 Dekar, Horzumalayaka Göleti 900 Dekar,Toygar Göleti 860 dekar alanı sulayacak. Bu arada Soğanlı ve Gürpınar Köyleri'nde, yeraltı sulama sistemi ile sulama yapılacak. Burada da SoğanlıKöyü'nde 600 Dekar, Gürpınar Köyü'nde 790 Dekar tarım alanı sulaması yapılabilecek. Amacımız üreticilerimizin iyi tarım çalışmalarıyla iyi ve kaliteli ürün alabilmeleri." ALAŞEHİR'İN ÜZÜMÜ UÇACAK Alaşehir'in dünyaca ünlü sultaniye üzümünün, THY ile yapılan anlaşma gereğince 22 Nisan'dan itibaren yolculara Türk üzümü olarak dağıtılmaya başlayacağını kaydeden Yurttaş, "Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanacak 40 gramlık paketler halindeki kuru üzüm, THY tarafından yolculara ikram edilecek. Dünya Alaşehir'in Sultaniyesi'ni daha çok tanıyacak. Böylece hem pazar payımız artacak, hem de üreticilerimiz daha çok kazanacak. Refahınız artacak" diye konuştu.

Yurttaş, toplantının ardından ilçede dolaşıp vatandaşların sorunlarını dinledi, dernek ziyaretleri de yaptı .
Kaynak: İHA