'Kitap Oku Umre Kazan'' Sınavı

Develi Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde önceden belirlenen bir kitap okunarak okunan kitaplar üzerinden iki kademede sınav yapıldı. Her iki kademedeki sınav sonucunda birinci olanlara ödül olarak umre ziyareti verildi.

Sınavda birinci kademe İlkokul ve Lise mezunları, ikinci kademe Üniversite mezunları ve din görevlilerinden oluştu. Her iki kademede birinci olanlara Umre ziyareti İkincilere yarım altın, üçüncü olanlara da çeyrek altın verildi.

Üç yıldan beri yapılan sınavın 2012 yılındaki birinci soru kitapçığı, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basılan ve Yrd. Doç. Dr. Erdinç Ahatlı tarafından yazılan ''Peygamberlik ve Hazreti Muhammed'in Peygamberliği'' kitabı baz alınarak hazırlandı.

Yine Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basılan ikinci soru kitapçığı da, Dr. Yaşar Yiğit tarafından yazılan ''En Güzel Örnekten Rahmet Damlaları'' isimli kitaptan çıkarılan sorulardan oluştu. Her iki kitaptan hazırlanan 50'şer soru için 1 saat süre verildi.

2012 yılında Develi İlçe Müftülüğü organizasyonunda birinci gruptan umreye gitmeyi hak kazanan Öğretmen Mehmet Turgut, ikinci Öğretmen Mehmet Serkan, üçüncü ise yüksek okul mezunu Merve Unutulmaz oldu.

Sınava katılan Sevgi Özdemir, ''Bu sınavlarda önemli olan kazanmak değil, kitap okuyup Peygamberimizin hayatını öğrenmekti. Her halükarda kazanıyoruz'' dedi.

İlçe Müftüsü Cafer Kılınç da bu sınavın kaybedeni olmadığını belirterek ''Gayemiz Peygamberimizi tanımak, anlamak ve yaşantısını hayatımıza tatbik etmektir'' diye konuştu .
Kaynak: AA