İZİAD Üyesi İşadamları Pakistan Yolcusu

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) koordinasyonunda İzmir İş Adamları Derneği (İZİAD) organizasyonunda, 15 kişilik bir heyet Pakistan'ın Karaçi eyaletine gitti.

İZİAD Üyesi İşadamları Pakistan Yolcusu
İzmir’in önde gelen iş adamlarının yanı sıra İzmir Vali Yardımcıları Haluk Tunçsu ve Nevzat Er de geziye katılan isimler arasında yer aldı.

İZİAD Yönetim Kurulu Başkanı Resul Seçilmiş, 12 Nisan'a kadar sürecek gezi ile ilgili şu bilgileri verdi: “Pakistan, araların da Türkiye'nin de olduğu dünyada nüfusu 60 milyondan fazla 8 Müslüman ülkenin üyesi olduğu ortak pazar birliği olan D-8 üyesidir. Pakistan 200 milyona yakın nüfusu, 500 milyar dolar gayri safi milli hasılası, 39 milyar dolar ithalatı, 21 milyar 410 milyon dolar ihracatı olan bir ülkedir. Pakistan’la olan ticaretimiz Son yıllarda artmasına rağmen, 2011 yılında ihracatımız 214 milyon dolar, ithalatımız ise 873 milyon dolar olmuştur. Yani Pakistan’ın toplam ithalatından aldığımız pay yüzde 1, ülkemizin toplam ihracatındaki Pakistan'nın payı ise maalesef binde 1 seviyelerindedir. Pakistan’dan gerçekleştirdiğimiz ithalatın yüzde 80'e yakını tekstil ve hazır giyim ürünlerinden oluşmaktadır. Pakistan’a ihracatımızdaki başlıca maddeler ise, ulaşım araçları, makineler, kimyasallar ile tekstil ve hazır giyim ürünleridir. İZİAD üyesi işadamları ile tekstilden mobilyaya, inşaattan enerjiye, tarım ve gıdadan makineye, kimyadan kozmetiğe birçok sektörden temsilciyle Karaçi'ye gidiyoruz. "
Kaynak: İHA