İlköğretim Okulu Öğrencileri Yeteneklerini Konuşturacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Bu Benim Eserim' proje yarışmasının eserleri Bursa'da sergilenecek.

İlköğretim Okulu Öğrencileri Yeteneklerini Konuşturacak
Merinos Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek sergide ilköğretim öğrencileri tarafından hazırlanan projeler sergilenecek. Sergiye 7 ilden gelen öğrenciler katılacak. Bursa 24 projeyle Bölge sergisine en çok proje veren il oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl 7.si gerçekleştirilen ilköğretim öğrencilerine yönelik ödüllü Matematik ve Fen Bilimleri proje yarışmasının Bursa Bölge sergisi başlıyor.

Bursa, öğrencilerinin hazırladığı 24 proje ile bölge sergisine en çok proje veren il oldu. Sergide ayrıca Eskişehir 14, Kütahya 9, Afyonkarahisar 8, Balıkesir 7, Çanakkale 3, Bilecik 2 ve Yalova'dan 1 olmak üzere toplam 68 proje yer alacak. Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde 2 gün boyunca devam edecek olan sergi tüm vatandaşların ziyaretine açık olacak.

Yapılan değerlendirmenin ardından Türkiye finallerine gidecek projelerin belirleneceği Bursa Bölge sergisinin ödül töreni ise 12 Nisan Perşembe günü saat 10:00'da Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek. Proje hazırlayan öğrencileri kutlayan İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, "Ülkenin ihtiyaç duyduğu geleceğin bilim adamlarının yetiştirilmesine katkı sunmayı amaçlayan 'Bu Benim Eserim' proje çalışmasında, bilim insanı olma potansiyeline sahip çocukların erken yaşlarda keşfedilmesi hedefleniyor. Çocuklarımızın heyecanını şimdiden paylaşıyor, çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi .
Kaynak: İHA