Gümüşhane’de Polis Yürüyüşü

Gümüşhaneli dağcılar, Türk Polis teşkilatının kuruluşunun 167.yıldönümü nedeniyle doğa yürüyüşü düzenledi.

Gümüşhane’de Polis Yürüyüşü
Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) tarafından organize edilen ve İl Emniyet Müdürlüğünde görev yapan şube müdürleri ve polis memurlarının da katıldığı yürüyüşe 18 sporcu katıldı.

Merkeze bağlı Gözeler köyü yaylasından başlayan yürüyüş, köyün içinden devam etti. Zaman zaman karlı bölgelerden geçen sporcular yaklaşık 8 kilometre süren parkuru 2 saatin ardından Gümüşkaya köyünde tamamladı. Gümüşkaya köyünde köy muhtarı Erol Kumru ve köylüler tarafından karşılanan sporcular, kendileri için hazırlanan yemeği köy odasında yedi. Köylüler tarafından ikram edilen sıcak çaylarla yorgunluk atan sporcular daha sonra araçlarla şehre döndü.

Yürüyüşün sorumlusu Selami Karaaslan, vatandaşların güvenliği için canlarını siper eden emniyet mensuplarının anısına gerçekleştirdikleri yürüyüşün zaman zaman hava muhalefetine rağmen sorunsuz olarak gerçekleştirdiklerini belirterek, “Kulübümüz her 2 haftada bir bu tür etkinlikler düzenliyor. İlimizin doğasını ve coğrafyasını hem tanıyıp hemde tanıtma fırsatı bulduğumuz gezilerimizi bazı önemli gün ve haftalara addediyoruz. Bu haftanın da Polis haftası olması nedeniyle gerçekleştirdiğimiz yürüyüşü tüm emniyet mensuplarımıza adadık.” dedi.

Karaaslan, kendilerini mahcup edercesine Gümüşkaya köyünde ağırlayan başta muhtar Kumru ve köylülere de teşekkür etti .
Kaynak: İHA