Doğumevi Hastanesinde Sağlık Atağı

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde Eğitim ve Araştırma Hastanesi olma yolunda yeni sağlık alanında atımlar gerçekleşti ve daha önce olmayan birçok branşta sağlık hizmeti verilmeye başlandı.

Doğumevi Hastanesinde Sağlık Atağı
Eski Samsun Devlet Hastanesi'nin binasına taşınan 340 yatak kapasiteli Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde sağlık alanında atılımlar gerçekleşti. Daha önce sadece Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde olan çeşitli branşlardaki sağlık hizmetleri artık Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde bölge insanının hizmetine sunuldu.

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmail İşlek, hastanelerinin Eğitim ve Araştırma Hastanesi olma yolunda hızla sağlık hizmetlerinde atılımlar gerçekleştirdiğini belirterek, " Sağlık Bakanlığı, hastanemizin bölge hastanesi hizmeti verme konusunda ve aynı zamanda Eğitim ve Araştırma Hastanesi olma yolunda her türlü desteği veriyor. Karadeniz Bölgesi'nde devlet hastanelerinde ve özel hastanelerde olmayan branşlarda sağlık hizmeti vermeye başladık. 2 bin 500 gramınaltında doğan kuvözde kalmış bebeklerde kör kalma tehlikesi olduğu için lazerle göz tedavisine başladık. Bu tedavi bölge ilk defa bizde uygulanıyor. Günde 20-30 arası bebeğin dünyaya geldiği hastanemizde kuvöz kapasitesi 45'e ulaşmış durumda. Hastanemizin bölge hastanesi olma statüsünde yenilikler var. Çocuk Nöroloji Ünitesi'ni kurduk. Çocuk nöroloji uzmanımız hizmet vermeye başladı.

Daha önce sadece OMÜ Tıp Fakültesi'nde hava geçiren çocuklara çekilen EEG'yi, artık hastanemizde çekmeye başladık. ÇocukKardiyoloji ünitesini hizmete soktuk. Çocuk EKO'sunu artık hastanemizde çekiyoruz.

Çocuk endokrinoloji, çocuk alerji ve çocuk nefroloji bölümlerini de hizmete açtık. Aynı zamanda çocuk asistanları da burada hizmete başladılar. Kadın doğum asistanlarımız hizmet almaya başladılar" dedi .
Kaynak: İHA