Çorum Tso ve Avea'dan Ortak Konferans

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, dünyada ekonomi ve siyasi aktörlerin yeniden yapılandırıldığını belirterek, geçmişte küresel güç olarak gösterilen ülkelerin bugün etkisini yitirmeye başladığını söyledi.

Çorum Tso ve Avea'dan Ortak Konferans
Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) ile Avea işbirliğinde "Küresel Kriz Sonrası Dünya Ekonomisinde Yeniden Yapılanma ile Türkiye'nin Yeni Konumu ve 2012 Beklentileri" konulu bir konferans düzenlendi.

Programda KOBİ'lerin küresel krizden çıkış yolları, ihracat, istihdam ve katma değer yaratmada mobil teknolojilerin önemi konuşuldu.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, yeni dönemde sürdürülebilir bir ekonomik yapının önem kazandığını belirterek, "Artık Çin ve Hindistan dünyanın en büyük güçleri olma yolunda ilerliyor. Örneğin Çorumlular olarak Hintli ve Çinlileri leblebi yemeye alıştırır, onların damak tadına göre leblebi üretip herkese paketini 5 dolardan satmayı başarırsanız Çorum'a yılda 15 milyar dolar para girer. Başka bir iş yapmanıza gerek yok. Bunun gibi artık büyük düşünmek zorundayız" dedi.

Yeni dönemde işletmelerin birlikte hareket etme kültürünü geliştirerek daha çok büyüyeceklerini aktaran Alkin, Çorum'da bu yapının geçmişten itibaren var olduğunu kaydetti.

Ticaretin Çorum topraklarında doğduğunu dile getiren Alkin, "Çorum'da kolektif hareket etme kültürünün gelişmemesi düşünülemezdi zaten" diye konuştu.

Konferansı Vali Nurullah Çakır, AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Garnizon Komutanı J. Alb. Hakan Saraç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman, Avea Kamu Satış ve Ankara Bölge Direktörü Mehmet Işık, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, MHP İl Başkanı Ercan Daşdan, Sinpaş GYO Genel Müdürü Ahmet Çelik ve davetliler izledi .
Kaynak: İHA