Bu Benim Eserim'e Bursa Damgası

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilen ilköğretim öğrencilerine yönelik ödüllü Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması'nın Bursa bölge sergisi 10 Nisan'da başlıyor.

Bu Benim Eserim'e Bursa Damgası
Sergiye 7 ilden öğrenciler katılacak. Bursa, 24 proje ile bölge sergisine en çok proje veren il oldu. Sergiye Eskişehir 14, Kütahya 9, Afyonkarahisar 8, Balıkesir 7, Çanakkale 3, Bilecik 2 ve Yalova bir proje ile katılacak. Sergide toplam 68 proje yer alacak.

Atatürk Kültür Merkezi'nde 10- 11 Nisan tarihlerinde 2 gün boyunca açık olacak sergiyi herkes ziyaret edebilecek. Yapılan değerlendirmenin ardından Türkiye finallerine gidecek projeler belirlenecek. Bursa bölge sergisinin ödül töreni ise 12 Nisan Perşembe günü Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Proje hazırlayarak bu çalışmaya katılan öğrencileri şimdiden kutlayan İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, "Ülkenin ihtiyaç duyduğu geleceğin bilim adamlarının yetiştirilmesine katkı sunmayı amaçlayan Bu Benim Eserim proje çalışmasında bilim insanı olma potansiyeline sahip çocukların erken yaşlarda keşfedilmesi hedefleniyor. Çocuklarımızın heyecanını şimdiden paylaşıyor, çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi .