Bakan Akdağ Konya'da

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hedeflerinin, bakanlığa ait bütün sağlık binalarının 2015'in sonuna kadar ya yeniden yapılmış ya da yenilenmiş hale getirmek olduğunu dile getirdi.

Bakan Akdağ Konya'da
Bir dizi toplantıya katılmak üzere Konya'ya gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ilk olarak Konya Valisi Aydın Nezih Doğan'ı ziyaret etti. Valilik önünde merasim mangasını selamlayan Bakan Akdağ, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı.

Valilik makamında akanlığın çalışmaları hakkında bilgi veren Bakan Akdağ, bakanlık olarak Türkiye çapında bir hedefleri olduğunu belirterek, "Bu hedef 2015'in sonuna kadar bütün sağlık binalarını yeniden yapılmış ya da yenilenmiş olarak bizim ortaya koyduğumuz kriter vestandartlara uygun hale getirmek. Bir kısım binamız tamamlandı, bir kısmının yapımı devam ediyor. Konya'da da Numune Hastanesi'nin bulunduğu yerde mükemmel bir hastane kompleksi yapacağız. Karatay'da 300 yataklı bir hastanenin yapımı söz konusu" dedi.

Ambulans ve hava ambulansların aktif olarak çalışmaya devam ettiğini dile getiren Bakan Akdağ, "Hedefimiz Türkiye'nin neresinde olursa olsun kalp krizi geçiren bir vatandaşımıza 3 saat, bilemediniz 4 saat sonra kalp damarına müdahale edecek biçimde hastayı hazır hale getirmektir. Bu 2012'nin sonuna kadar büyük oranda hazır hale gelecek. Büyük bir mesafe aldık zaten. Ama bu konuda vatandaşlarımızın da üstüne düşen görevi yapması lazım. Lütfen göğüs ağrısını hafife almayın. Eğer göğsünüzde ya dayakınınızın göğsünde sıkıcı, boğucu bir ağrı başlamışsa ilk işiniz 112'yi aramak olmalıdır" şeklinde konuştu.

182 Randevu Sistemi hakkında da bilgi veren Bakan Akdağ, "Türkiye'nin neresinde olursanız olun herhangi bir sağlık kurumundan hizmet almak isteyen bir vatandaşımızın 182 numarasını araması kafi. Karşınıza iyi yetişmiş bir görevlimiz çıkacaktır. Vatandaşlık numaranızı yanınızda bulundurmanız daha iyi olur" dedi.

Ziyaret sonunda Vali Doğan tarafından Bakan Akdağ'a ziyareti anısına ebru tablo hediye edildi .
Kaynak: İHA