Ordu Özel İdare Denetim Raporu
Ordu İl Genel Meclisi’nin Ordu Özel İdaresi’nin kadro ve makine parkında yaptığı denetimlerde ilginç bir sonuçla karşılaştı.

MEMUR YOK, İŞÇİ ÇOK
Hazırlanan denetim raporunda, Özel İdare bünyesindeki işçi ve memur dengesizliği gözler önüne serildi. Buna göre İl Özel İdare bünyesinde memurlar için 222 norm kadro olmasına rağmen 121 memurun çalıştığı, işçi norm kadro sayısının 102 olmasına rağmen 461 işçinin görev yaptığı ortaya çıktı.
Raporda ayrıca, kurum bünyesinde 259 personelin hizmet sürelerinin 21-25 yıl aralığında, 70 personelinde 26 yıl ve daha yukarıda olduğunun görüldüğü belirtilirken, “259 personelin askerlik borçlanmalarının yapıldığı ve daha önceki kurumlarda çalışmışlık sürelerinin toplattırılması suretiyle 26 yılın üzerinde hizmeti olan 70 kişi ile beraber 200 personelin emekli olabilecek durumda olduğu anlaşılmıştır” denildi.
MAKİNE PARKI HANTAL ÇIKT
I Denetim raporunda makine parkı ile ilgili bölüm şu bilgilerle kaydedildi: “Makine parkı incelemesinde 302 adet aracın olduğu görülmektedir. Bu araçlardan 35 adedi 20-24 yaş aralığında, 53 adedinin ise 25 yaşından büyük olduğu görülmektedir. Yaşlı araçların 13 adedi greyder, 18 adedi dozer, 4 adedi paletli yükleyici, 22 adedi damperli kamyon, 7 adedi binek aracı, 2 adedi lastikli yükleyici ve diğerlerinin de çeşitli makineler olduğu görülmektedir. İl Özel İdaresi 2011 yılında bu araçlara bakım onarım, yedek parça ve lastik alımı için 2 milyon 100 bin lira civarında ödeme yapmıştır. Coğrafi yapı bakımından bölgemiz çok engebelidir. Yazları çok yağmurlu kışları da bol kar yağışlı geçmektedir. İlçelerimizle beraber kışla mücadele ekiplerinin kendi bünyesinde hazır bulundurması İl Özel İdaresi’nin olmazsa olmazıdır. Ancak diğer hizmet birimlerinde eski araçları belli bir program dahilinde hizmetten çekerek hizmet alımı yoluna gidilmesinde ilerisi için ciddi bir ekonomik katkı olacağı kanaati hasıl olmuştur.”
