Köprü Faciasında Gergin Bekleyiş

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde meydana gelen köprü faciasında 15 kişi kayıp olurken, kayıp olanların yakınları kurtarma çalışmalarının başlamamasına tepki gösterdi.

Çaycuma'da bulunan iki ayaklı köprünün 50 metre uzunluğunda, 3 metre genişliğindeki bölümü heyelan nedeniyle yıkıldı. Bu esnada köprü üzerinden geçen bir otomobil ve minibüs suya düştü. Suyun şiddetli akması nedeniyle otomobil 500 metre sürüklenirken, otomobil içinde bulunan iki kişi vatandaşların yardımıyla kurtarılarak ambulansla Çaycuma Devlet Hastanesine kaldırıldı. Dereye düşen minibüs ise bulunamazken, minibüsün içinde bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'in babası Kemal Gülşen ve yeğeni Sezgin Gülşen ile birlikte toplam 10 kişi kayboldu. Çökme sırasında yaya olarak köprüde bulunan 5 kişiye de ulaşılamıyor.

Kayıp olanların yakınları kurtarma çalışmalarının başlamamasına tepki gösterdi. Gece yarısı helikopter ile havadan yapılan arama çalışmaları da sonlandırıldı. Yıkılan köprünün üstünde saatlerdir bekleyen maden işçisi Rasih Atıl, minibüste Serdar ve Kadın Saraç isminde iki tane yakının olduğunu ve kayıp sayısının 15'den daha fazla olabileceğini iddia etti .
Kaynak: İHA