Kırklareli'de 'Yaşamınızda Bisiklete Daha Fazla Yer Açın' Konferansı

Kırklareli Belediyesi, "Yaşamınızda Bisiklete Daha Fazla Yer Açın" konulu bir konferans düzenledi.

Kırklareli'de 'Yaşamınızda Bisiklete Daha Fazla Yer Açın' Konferansı
Mayıs ayında 22'ncisi düzenlenecek Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali kapsamında yapılacak "Bisikletli Sürat Yarışı" öncesinde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Bisikletliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Suyabatmaz katıldı.

İl Halk Kütüphanesi'ndeki konferansta, yarışlara katılacak bisikletçiler ve diğer katılımcılara bisikletin faydaları hakkında bilgiler verildi.

Türkiye'de bisikletin çocuk oyuncağı olarak görüldüğünü, ama gelişmiş ülkelerde temel trafik eğitimi dersinin bisikletleverildiğini vurgulayan Murat Suyabatmaz, eğitim sonrası sınavı geçemeyen çocukların bu eğitimi özel olarak aldığını belirterek, "Avrupa'nın trafik anlayışı ile Türkiye'nin trafik anlayışı arasındaki büyük farklılığın nedeni Türkiye'deki bisiklet kültürünün zayıf olmasından kaynaklanıyor" dedi

"30 YIL SONRA TÜRKİYE'DE BİR DAMLA SU OLMAYACAK"

İnsanların 30 yıl sonra kendilerine iyi bir gelecek hazırlamak için iyi bir eğitim aldığını, ama maalesef çevre kirliliğinin önüne geçilemeyerek dünyanın iyi bir geleceğe hazırlanmadığını belirten Suyabatmaz, "Bu anlayış devam ederse 30 yıl sonra küresel ısınmanın 10 derece artacağını tahmin ediyorum. Eğer böyle olursa 30 yıl sonra Türkiye'de bir damla su olmayacak" şeklinde konuştu.

Dünya ülkelerinin karbon salınımını azaltmak için bisiklet yolları yaptığını söyleyen Suyabatmaz, "Küresel ısınmayı yavaşlatmak ve karbon salınımını azaltmak için bisiklet kullanmalıyız. Gelişmiş ülkelerin tümü karbon salınımını azaltmak için birden fazla çalışma başlattı. ABD'nin New York kentinde 6 yılda 600 km bisiklet yolu yapıldı. Karbon salınımını azaltmak için, geleceğimiz ve gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak için bisiklete binmeliyiz ve bindirmeliyiz. Bir kişinin bisiklet kullanmasıbir damladır ve hiçbir şey ifade etmez, ama asıl önemli olan bu damlaları çoğaltarak bir sağanak yapmak. Bunu yapabilirseniz karbon salınımı o kadar çok azalacaktır" dedi.

Kaynak: İHA