K Yetki Belgeleri Kars’ta Düzenlenecek

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KARSESOB) Başkanı Adem Burulday’ın girişimleriyle 4925 sayılı Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin 6’ncı maddesine göre; ticari amaçla eşya taşımacılığı yapan, sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapan ve ticari maksatla taşımacılık yapmayan, ticari amaçla ev ve büro eşya taşımacılığı K yetki belgeleri Kars’ta düzenlenecek.

K Yetki Belgeleri Kars’ta Düzenlenecek
KARSESOB Başkanı Adem Burulday, 4925 sayılı Karayolu Taşıma Yönetmeliğinin 6’ncı maddesine göre; ticari amaçla eşya taşımacılığı yapan, sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapan ve ticari maksatla taşımacılık yapmayan, ticari amaçla ev ve büro eşya taşımacılığı yapan esnafların K Yetki Belgesi almak zorunda olduklarını söyledi.

Burulday; “K belgeleri, Ulaştırma Bölge Müdürlüklerinden, Bakanlık ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında 2005 yılında yapılan protokol gereği Ulaştırma Bölge Müdürlüğü bulunmayan il ya da ilçeler de ise Ticaret Odalarından alınabilmektedir. Bölge Müdürlüğü bulunmayan illerde Ticaret Odaları K yetki belgelerini düzenlemek üzere Bakanlıktan yetki almışken, İlimizde böyle bir girişim olmaması ve esnaflarımızın Erzurum’a gitmek zorunda kalması nedeniyle konuyu Milletvekilimiz Sayın Ahmet Aslan’a ve Erzurum X. Bölge Müdürü Sayın Aydın Alpaslan’a ilettik” dedi.

KARSESOB Başkanı Adem Burulday; “Girişimlerimiz sonucu Sayın Aydın Alpaslan 31 Ocak 2012 tarihinde Birliğimizi ziyaret ederek konu ile ilgili görüşmeler yapılmıştır. K Yetki Belgelerinin İlimizde düzenlenebilmesi amacıyla yapılan görüşmelere konunun tarafları olarak Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Güvensoy ve Kars Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kıyas Alp davet edilerek yapılması gereken işlemler belirlenmiştir. Bu toplantının ardından Kars Ticaret ve Sanayi Odası tarafından gerekli müracaatların yapılması sağlanmış ve bu süreç içerisinde Milletvekilimiz Sayın Ahmet Aslan ile yaptığımız telefon görüşmeleri ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nı ziyaretimiz sonucu K Yetki Belgesinin İlimizde düzenlenebilmesi için gerekli yetki alınmıştır” diye konuştu.

Ticaret Odası personelleri Kars’ta eğitim verildiğine dikkat çeken Burulday, özetle şunları söyledi: “Yetki verilmesinin ardından Kars Ticaret ve Sanayi Odası personellerinin Erzurum’a giderek gerekli eğitimi alması gerekiyordu. Konu ile ilgili olarak Erzurum X. Bölge Müdürü Sayın Aydın Alpaslan ile yaptığımız görüşme sonucu Bölge Müdürlüğü Uzmanlarının İlimize gelerek Kars Ticaret ve Sanayi Odası personellerine gerekli eğitimin İlimizde verilmesi sağlanmıştır. K Yetki Belgelerinin İlimizde düzenlenebilmesi için, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Bölge Müdürlüğü nezdinde gerekli çalışmaları yapan Milletvekilimiz Sayın Ahmet Aslan’a, Valimiz Sayın Ahmet Kara’ya, Belediye Başkanımız Sayın Nevzat Bozkuş’a ve bu süreçte İlimize gelerek Birliğimizi ziyaret eden ve her konuda yardımlarını esirgemeyen Erzurum X. Bölge Müdürü Sayın Aydın Alpaslan ile emeği geçen herkese, esnaf ve sanatkarlarımız adına teşekkür ederim.”